Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18

Ζ. Κωνσταντοπούλου: “Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι εγκλήματα και τα εγκλήματα δεν αλλάζουν με σχολιασμό και διά της παρατήρησης, αλλάζουν με πράξεις”

Νέα «επίθεση» κατά της κυβέρνησης ετοιμάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τα όσα εξήγγειλε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» προανήγγειλε τη διοργάνωση ενός «μεγάλου γεγονότος», το οποίο θα αποτελέσει «την απάντηση στη βάρβαρη επίθεση, που εξαπολύεται στους συνανθρώπους μας
και απέναντι στο ακραίο έγκλημα που συντελείται σε βάρος της χώρας».
«Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας είναι εγκλήματα και τα εγκλήματα δεν αλλάζουν με σχολιασμό και διά της παρατήρησης, αλλάζουν με πράξεις. Απέναντι σε όλα αυτά που μας συμβαίνουν -και δεν θα παραστήσουμε ότι δεν τα καταλαβαίνουμε ή τα καταπίνουμε- έχουμε την απάντηση, δουλεύουμε γι’ αυτήν σκληρά όλες αυτές τις μέρες και θα δουλεύουμε και τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου. «Την απάντηση θα τη δώσουμε με ένα μεγάλο γεγονός, που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου στην Αθήνα και θα αποτελέσει και την απαρχή της κατακρήμνισης του καθεστώτος» διευκρίνισε.
Σε ερώτηση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εάν προτίθεται να ανταποκριθεί στην πρόσκληση κοινής δράσης και συγκρότησης ενιαίου κινηματικού και εκλογικού μετώπου από όλες τις αντιμνημονιακές ριζοσπαστικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, που απηύθυνε ο γγ του ΠΣ της ΛΑΕ, Π. Λαφαζάνης, η κ. Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι «οι συσχετισμοί και οι συνθήκες δεν αλλάζουν μέσα από κομματικά διαβούλια, αλλά μέσα από πλατιές συστρατεύσεις των ανθρώπων, των πολιτών, των λαών».
«Γι’ αυτήν την αναγκαιότητα ενεργοποίησης των πολιτών θα συνεχίσω να μιλώ. Η δική μας απάντηση θα δοθεί με πράξεις. Καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ήθελαν τις εύκολες και σχηματοποιημένες απαντήσεις, καταλαβαίνω ότι πολλοί θα ήθελαν να έχουν οριοθετημένους αντιπάλους και παίκτες στην πολιτική κονίστρα. Δεν είμαι από αυτούς που κάνουν εύκολα τα χατίρια στο σύστημα και στους δορυφόρους του», υπογράμμισε.
Η επικεφαλής της «Πλεύσης Ελευθερίας» ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορά στην αυτοκτονία ενός 51χρονου στην Αγιά Λάρισας, την περασμένη Τρίτη: «Ήταν ένας άνθρωπος 51 ετών, πατέρας δύο κοριτσιών, άνεργος από το 2013. Από το success story της κυβέρνησης Σαμαρά, στο grinvest της σημερινής κυβέρνησης Τσίπρα, άλλος ένας άνθρωπος αυτοκτόνησε από την απόγνωση των μνημονίων».
Για την επένδυση της Eldorado Gold και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών παρατήρησε: «Η υπόθεση της Eldorado Gold δεν είναι παρά μία ακόμη ένδειξη ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στη μίζα. Ότι κάποιοι δεν τα βρήκανε στο παζάρι. Και κανείς δεν θα μας πείσει ότι υπάρχει μία σύγκρουση για λόγους αρχής ή για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος ή για λόγους προστασίας άλλων υπέρτερων εννόμων αγαθών, που έπρεπε να προστατεύει αυτή η κυβέρνηση, η οποία διάλεξε να τα παραδώσει όλα».http://agonaskritis.gr/