Σάββατο, Σεπτεμβρίου 2

Η "ανεξαρτητοποίηση" των γ.γ. των υπουργείων είναι... μνημονιακή υποχρέωση... κι ο ηγέρπης μας το εμφανίζει "μεταρρυθμιστική αριστερά"!

Αυτός που θα υπογράψει την πλήρη υποταγή της χώρας στην... ευρωπαϊκή Κομαντατούρ να ψάξει να βρει λαγούμι να κρυφτεί!

Βασιλης Πολυχρονης
Στις χθεσινές... εξαγγελίες του ο Αλέξης και...ηγέτης 100ετίας μίλησε για την "αποκομματικοποίηση" της δημόσιας διοίκησης μέσω της μετατροπής των γ.γ. των υπουργείων σε ανεξάρτητες αρχές. Μάλιστα το ονόμασε "μεταρρυθμιστική τομή". Όλα καλά (?) μέχρι εδώ, μόνο που ο...
  ηγέτης ξέχασε μια λεπτομέρεις να αναφέρει: Πως η "ανεξαρτητοποίηση" των γ.γ. των υπουργείων είναι... μνημονιακή υποχρέωση από το πρώτο μνημόνιο κιόλας κι επαναλαμβάνεται σε κάθε μνημόνιο και αξιολόγηση!
Τι σημαίνει "ανεξαρτητοποίηση" των γ.γ. των υπουργείων? Σημαίνει... την πλήρη μπανανοποίηση της χώρας και την πλήρη υποταγή της στους δανειστές καθώς οι γ.γ. των υπουργείων θα διορίζονται μόνο μετά από συμφωνία των δανειστών, θα έχουν πλήρη έλεγχο στα τεκταινόμενα στο υπουργείο με δικαίωμα βέτο στις υπουργικές αποφάσεις, ενώ δεν θα λογοδοτούν στους τύποις ανώτερους τους υπουργούς παρά μόνο στους δανειστές! Ακριβώς όπως συμβαίνει με το ΥΠΟΙΚ και την ΑΑΔΕ, τον Τσακαλώτο και τον Πιτσιλή!
Αυτός που θα υπογράψει την πλήρη υποταγή της χώρας στην... ευρωπαϊκή Κομαντατούρ (τ' ακούς Eva Kaili με τον παππού τον...μερακλή?) να ψάξει να βρει λαγούμι να κρυφτεί!
#ξεφτίλες
sibilla-gr-