Ο Κουρουμπλής είχε ανακοινώσει την παραίτησή του στον Φλαμπουράρη – Όλο το παρασκήνιο στο Μέγαρο Μαξίμου

Μπορεί ο ίδιος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μετά τον σάλο που ξέσπασε για τα σενάρια περί «παραίτησής» του να τα διέψευσε και να έκανε λόγο για… λογοπαίγνιο, ωστόσο σήμερα ο Γιώργος Παπαχρήστος μέσα από την στήλη του στα «Νέα» δίνει μια άλλη διάσταση στο θέμα, αποκαλύπτοντας το άγνωστο παρασκήνιο που έλαβε χώρα στο Μαξίμου.
Φαίνεται ότι τελικά η συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 FM και η δήλωσή του στον
Γιώργο Τράγκα ότι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του πρωθυπουργού δεν ήταν ακριβώς λογοπαίγνιο.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έφτασε στο παρά πέντε να παραιτηθεί, όταν ενημερώθηκε για τις εξελίξεις, αλλά και μετά το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Αυγής» που ζητούσε από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος: «Για τα λογοπαίγνια του Παναγιώτη Κουρουμπλή περί παραίτησης, ως έχοντος την ευθύνη για την πρωτοφανή ολιγωρία των υπηρεσιών του υπουργείου αναφορικά με το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ», μπορώ μετά λόγου γνώσεως να αποκαλύψω ότι μόνο λογοπαίγνιο, που μάλιστα παρερμηνεύθηκε, δεν ήταν.
Σύμφωνα, λοιπόν με τις πηγές μου, ο Κουρουμπλής με το που επέστρεψε από το Λονδίνο όπου περιπηδούσε επί 3ήμερο προσκεκλημένος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, και αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του προβλήματος, αποφάσισε να παραιτηθεί σε ένδειξη ευαισθησίας και έμπρακτης ανάληψης της πολιτικής ευθύνης.
Χθες, το πρωί, δε, πληροφορούμενος και το επιθετικό, και εμμέσως εις βάρος του πρωτοσέλιδο της «Αυγής», επικοινώνησε, υποστηρίζουν οι πηγές μου με τον μπαρμπ” Αλέκο Φλαμπουράρη στο Μαξίμου και του ανακοίνωσε ότι προτίθεται να παραιτηθεί «για να διευκολύνει τον πρωθυπουργό».
Ο μπαρμπ” Αλέκος του συνέστησε να μην ανακοινώσει τίποτε πριν ενημερώσει τον πρωθυπουργό, αλλά ο Κουρουμπλής είχε ήδη πάρει αμπάριζα τα ραδιόφωνα και διαλαλούσε το πόσο ευαίσθητος είναι. Μέχρι που ο κυρ-Φλαμπουράρης του είπε να κάτσει στ” αβγά του και να κάνει τη δουλειά του, σύσταση, οφείλω να επισημάνω, πολύ λογική.
Διότι αν ο Κουρουμπλής είχε αφεθεί να επιδείξει την ευαισθησία που τον διακρίνει, η σημαντική ελληνοϊταλική συνάντηση κορυφής στην Κέρκυρα, παρόντων των δύο πρωθυπουργών, θα πήγαινε μια βόλτα στη Λευκίμη να δει αν έχουν οι αλυκές χοντρό αλάτι».
parapolitika.gr