Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27

Ψηφίζουν οι ΑΝΕΛ την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»...Σε καποιους παλληκαραδες βουλευτες τους λεμε να αγορασουν κανενα στρινγκ και ζαρτιέρα απο τωρα

ΕΙΠΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑΑΑΑΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥΣ....
Αποτέλεσμα εικόνας για Καμμένοι Πάνος Δημητρης

...μετά από προσθήκη του Σταύρου Κοντονή.
-Δ. Καμμένος: Δεν ψηφίζω για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» εάν…

-Κατσίκης: Δεν ψηφίζω την αλλαγή φύλου...


Λύση στο θέμα της διαφωνίας των ΑΝΕΛ στην τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» ευρέθη χθες μετά από...
σύσκεψη που συγκάλεσε αργά το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας.



Στη σύσκεψη, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο υφυπουργός Τέρενς Κουίκ και υπηρεσιακοί παράγοντες.


Στην τροπολογία που θα επανακαταθέσει σήμερα ή αύριο στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όπως αποκαλύπτει το real.gr, θα προστεθεί η φράση «τηρούμενων και των διατάξεων του άρθρου 11 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου», ώστε κατά τους ΑΝΕΛ να κλείσει κάθε δυνατότητα αμφισβήτησης της ελληνικότητας της Θράκης.

Οι ΑΝΕΛ, άλλωστε, ψηφίζουν επί της αρχής και το νόμο για αλλαγή φύλου, με τη σημείωση ότι αυτός δεν θα επιτρέπει την υιοθεσία τέκνων.

πηγη real.gr

-Δ. Καμμένος: Δεν ψηφίζω για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» εάν…


Ο Δημήτρης Καμμένος, ωστόσο, επιφυλάσσεται για το αν θα ψηφίσει τη νέα τροπολογία που θα φέρει η κυβέρνηση για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».

Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΙ, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Η Τουρκική Ενωση Ξάνθης» είναι ένα ευαίσθητο θέμα, εθνικά, πάλι έχω εγείρει, θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεχτικοί όταν πάλι επανέλθει το υπουργείο Δικαιοσύνης για να υλοποιήσει τη διατύπωση, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τη Συνθήκη της Λωζάννης. Εάν έρθει χωρίς προστασία της Συνθήκης της Λωζάννης, έτσι ώστε οποιοδήποτε σωματείο, μία αστική υπόθεση, να παίρνει την ονομασία, ονοματοδοτείται, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό τουρκικό αλλά οτιδήποτε άλλο μειονοτικό ή οτιδήποτε άλλο, όχι δεν μπορεί να ψηφιστεί αυτό».



Κατσίκης: Δεν ψηφίζω την αλλαγή φύλου

Tην ίδια ώρα, δεν θα ψηφίσει ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κωνσταντίνος Κατσίκης το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, όπως είπε ο ίδιος, μιλώντας στον realfm.

Στη συνέχεια εξηγώντας την απόφασή του ο κ. Κατσίκης επεσήμανε: «Εγώ προσωπικά αναγνωρίζω τα δύο βιολογικά φύλα. Στη βάση αυτού του σκεπτικού, του δεδομένου και της πραγματικότητας, η διόρθωση φύλου γινόταν με τον νόμο του '76. Σήμερα απλά και μόνο με μία δήλωση, να διορθώνω το φύλο μου, αυτή η διόρθωση σε τι θα συμβάλει, σε τι θα ωφελήσει; Εκτός εάν δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση στην κοινωνία. Είναι ερωτηματικά τα οποία θα τα θέσω στην Επιτροπή και προσανατολίζομαι στο να καταψηφίσω ένα τέτοιο νομοσχέδιο σε κάποια άρθρα».

Παράλληλα ο κ. Κατσίκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ούτε το νομοσχέδιο για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές.