Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 20

Γιατί ο Τσίπρας τρέμει τον Κουρουμπλή εκτός… κυβέρνησης


Η κυβέρνηση συνολικά αποτελείται από ανθρώπους που ο καθένας κουβαλάει μια άλλη ιστορία και μια διαφορετική πολιτική φιλοδοξία. Ελάχιστοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι υπουργοί για τη διακυβέρνηση μιας…
Η κυβέρνηση συνολικά αποτελείται από ανθρώπους που ο καθένας κουβαλάει μια άλλη ιστορία και μια διαφορετική πολιτική φιλοδοξία.
Ελάχιστοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι υπουργοί για τη διακυβέρνηση μιας σοβαρής χώρας.
Οι περισσότεροι έγιναν βουλευτές όχι για τις ικανότητες τους, αλλά γιατί σήκωσαν τη σημαία της αντίστασης σε διάφορους τομείς και διάφορες περιοχές και αυτό τους έφερε στον ΣΥΡΙΖΑ. Και σήμερα στην καρέκλα του υπουργού.


Η κυβέρνηση Τσίπρα στηρίζεται σε μόλις τρεις ψήφους στο Κοινοβούλιο. Δεν υπάρχει λοιπόν περιθώριο για δυσαρέσκειες και ψαλιδισμένες φιλοδοξίες.
Ο Κουρουμπλής είναι μια τέτοια περίπτωση. Ίσως από τις πιο χαρακτηριστικές.
Εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ δήθεν γιατί δεν μπορούσε να ψηφίσει μνημόνιο. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη ψηφίσει δύο μνημόνια και δεκάδες μνημονιακά μέτρα.
Ο  Τσίπρας προσπάθησε να τον αφήσει εκτός κυβέρνησης και στην αρχική συγκρότηση και στον ανασχηματισμό.
Οι απειλές που δέχθηκε απ’ ότι έγινε γνωστό ήταν μνημειώδεις. Στον ανασχηματισμό του έδωσε το πιο αδιάφορο υπουργείο αυτό της Ναυτιλίας, την τελευταία στιγμή και αφού είχε ήδη δηλώσει ότι ήταν έτοιμος να καταψηφίσει την κυβέρνηση και να εγκαταλείψει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το πρόβλημα όμως με τον κ. Κουρουμπλή δεν είναι οι απειλές για εγκατάλειψη. Όλοι ξέρουν ότι είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει όρια στο λόγο του. Ο Τσίπρας φοβάται ότι αν τον θέσει εκτός κυβέρνησης θα γίνει από την επόμενη μέρα ένας «Θούριος» αντίστασης κατά του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι λοιπόν η πιο επικίνδυνη «Κερκόπορτα» από αυτές που περιλαμβάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τον Τσίπρα το δίλημμα είναι μεγάλο και η επιλογή να τον θέσει εκτός κυβέρνησης πολύ – πολύ δύσκολη!
ΝΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ

 ependitislive.gr