Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10

Η πολιτική απατεωνιά… στα καλύτερά της

Real opinions



Αναδημοσίευση από: antinews.gr
Τα όσα ανακοινώθηκαν για την ισχνή ανάπτυξης της οικονομίας, εξαιτίας της αβεβαιότητας στο α’ εξάμηνο του έτους, τα γνωρίζετε. Μια χώρα που το 2015 και το 2016 θα έπρεπε να τρέχει κανονικά με ρυθμούς πάνω από 2,5%, σήμερα τρέχει με 0,8% και η κυβέρνηση πανηγυρίζει γι’ αυτό. Όμως, μια ματιά αν ρίξει κανείς στις δηλώσεις του Τσίπρα για το θέμα αυτό καταλαβαίνει ότι δεν πρόκειται για μια κυβέρνηση που πανηγυρίζει αλλά για μια κυβέρνηση για τα… πανηγύρια.
Ο Αλέξης Τσίπρας, υποδεχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου το Προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών σημείωσε:
«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ενθαρρυντικούς δείκτες. Και τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ είναι ενθαρρυντικά. Διότι, δείχνουν ότι αν συνεχίσουμε σε αυτούς τους θετικούς ρυθμούς που είχαμε στα πρώτα δύο τρίμηνα και ιδιαίτερα το τρίτο, που από ό,τι φαίνεται είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό -όλοι το νιώθουμε αυτό και με την πολύ μεγάλη απόδοση του τουρισμού- μπορούμε να φτάσουμε στο 2017 σε μεγέθη ανάπτυξης κοντά στο 2%, που έχει να δει η ελληνική οικονομία πάνω από μια δεκαετία».
Ο πρωθυπουργός μας, λοιπόν, πανηγυρίζει γιατί μπορεί να έχουμε μεγάλη ανάπτυξη επειδή εφάρμοσε το μνημόνιο. Θυμόμαστε όλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη επειδή θα τα έσκιζε τα μνημόνια, αλλά αυτό είναι… προπέρσινα ξινά σταφύλια που λέει και ο Αλεξιάδης για το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ.
Ωστόσο, ακόμη και σήμερα η ιδεολογία της αριστεράς στην οικονομία είναι πως η λιτότητα σκοτώνει τη χώρα γιατί καταστρέφει τους ρυθμούς ανάπτυξης, φέρνει χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις.
Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, τώρα να πανηγυρίζουν γιατί με το μνημόνιο που υπέγραψαν, και ήταν τρισχειρότερο από τοmailΧαρδούβελη, φέρνει την ανάπτυξη στη χώρα; Αυτοί που ακόμη και τώρα αν τους ρωτήσεις ιδιωτικά για τα μνημόνια, τους δανειστές, την τρόικα θα βρίζουν και θα λένε ότι έφεραν την καταστροφή, τώρα να χαίρονται γιατί το μνημόνιο φέρνει ανάπτυξη. Σε λίγο θα δούμε Συριζαίους στο Σύνταγμα να χορεύουν γιατί ήρθε η ανάπτυξη ακριβώς γιατί τηρούνται οι βασικές δεσμεύσεις λιτότητας που υπέγραψε η κυβέρνηση το 2015.
Είναι ή όχι αυτό μια απόδειξη πως πρόκειται για πολιτικούς απατεώνες;
Να σας φέρουμε κι ένα ακόμη παράδειγμα. Ο Τσίπρας συναντά τους φορείς των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι υποσχέσεις που δίνει είναι ότι θα επανεξετάσει τον ακατάσχετο λογαριασμό, τη δυνατότητα των 120 δόσεων και τηδυνατότητα επιβράβευσης όσων πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους στην εφορία και στα ταμεία.
Τι κάνει δηλαδή; Χαϊδεύει τα αυτιά τους ρίχνοντας προεκλογικές υποσχέσεις στο τραπέζι τους για θέματα αυτονόητα. Αντί δηλαδή να τους δώσει κίνητρα να αναπτυχθούν, να ξεμπλοκάρει το ΕΣΠΑ που είναι κολλημένο, να μειώσει τη φορολογία τους, να κυνηγήσει τους πραγματικούς μπαταχτσήδες, απλά επιλέγει να τους τάζει ανοησίες. Η ανάπτυξη θα έρθει με κίνητρα για να πληρώνουν τους φόρους τους, όπως το κάνουν οι έντιμοι πολίτες ή με κίνητρα για να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να αναπτυχθούν, να γεννήσουν νέες ιδέες;
Γι’ αυτό σας λέμε: Πρόκειται περί κυβερνήσεως για τα πανηγύρια, που όπως ξέρουμε, η Ελλάδα έχει παράδοση σ’ αυτά κάθε καλοκαίρι.
Πηγή