Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 27

Ο καιρός σήμερα

Άστατο καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Βόρειο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017. Από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και στις
Σποράδες, ενώ αργά το βράδυ θα περιοριστούν στην Κεντρική Μακεδονία και στα ανατολικά ηπειρωτικά όπου θα αποκτήσουν πιο έντονο και συνεχή χαρακτήρα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 22 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 10 έως 25 στη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 14 έως 26 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 27 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριο, με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και από το βράδυ θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίοι οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη σταδιακά βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και πρόσκαιρα θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε ανατολικούς.

Νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρώτες πρωινές ώρες και πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού στη συνέχεια, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν εκ νέου και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς και από το απόγευμα βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, ενώ μετά το θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς με ίδιες εντάσεις.