Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 4

Αυστραλία: Πιο ζεστό το φθινόπωρο από το καλοκαίρι

Αυστραλία: Πιο ζεστό το φθινόπωρο από το καλοκαίρι
Οι δύο πρώτες εβδομάδες του φθινοπώρου στη Μελβούρνη το θερμόμετρο ξεπέρασε κατά μέσο όρο τις θερμοκρασίες του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, ενώ και την επόμενη εβδομάδα θα διατηρηθούν οι υψηλές θερμοκρασίες.
Αναφερόμενος στο φωτεινό καλοκαίρι, ο υψηλόβαθμος μετεωρολόγος της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Dean Stewart, είπε ότι το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου ήταν το πιο ζεστό των τελευταίων 77 ετών, ενώ οι ζεστές μέρες θα συνεχιστούν σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.
Αυτό σημαίνει, τόνισε ο μετεωρολόγος, ότι ο Μάρτιος θα καταρρίψει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.
Μέχρι στιγμής, οι θερμοκρασίες του πρώτου δεκαπενθήμερου ήταν κατά μέσο όρο 27,5 βαθμοί Κελσίου, ενώ ο μέσος όρος των θερμοκρασιών του Ιανουαρίου ήταν 26,5 βαθμοί και του Φεβρουαρίου 25,5.
Ως εκ τούτου, ο Μάρτιος μέχρι τώρα ήταν πιο ζεστός και από τους καλοκαιρινούς μήνες.
Οι προβλέψεις της Μετρολογικής Υπηρεσίας δείχνουν, επίσης, ότι το θερμόμετρο θα ξεπεράσει και πάλι τους 30 βαθμούς Κελσίου και την επόμενη εβδομάδα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν πάω από τους 25 βαθμούς Κελσίου.
Να σημειώσουμε ότι, το ίδιο χρονικό διάστημα οι χαμηλότερες θερμοκρασίες ήταν πάνω από 16,9 βαθμούς Κελσίου, ενώ ελάχιστες ήταν και οι βροχοπτώσεις μα τις περισσότερες από αυτές στην Ανατολική Βικτώρια, όπως διαβάζουμε στο Ν. Κόσμο της Αυστραλίας.