Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 7

Ξεσπιτώνουν τους Έλληνες και στεγάζουν μετανάστες - Γιατί δεν αντιδρά κανείς; (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξεσπιτώνουν τους Έλληνες και στεγάζουν μετανάστες - Γιατί δεν αντιδρά κανείς; (ΒΙΝΤΕΟ)
Το κράτος και τράπεζες ήδη απλώνουν τα χέρια τους πάνω από τις περιουσίες των Ελλήνων, με σκοπό να…»τιμωρήσουν» όποιον τόλμησε να έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο και παράλληλα να χρωστάει έστω και πενιχρά ποσά.
Του Άρη Δημόπουλου

Αντιμέτωποι με πρωτοφανείς σκηνές αναμένεται να έρθουν από τον τρέχων κιόλας μήνα εκατομμύρια Ελλήνων, οι οποίοι μετά τα…»μπάνια του λαού», θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την νέα πραγματικότητα. 

Το  κράτος και τράπεζες ήδη απλώνουν τα χέρια τους πάνω από τις περιουσίες των Ελλήνων, με σκοπό να…»τιμωρήσουν» όποιον τόλμησε να έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο και παράλληλα να χρωστάει έστω και πενιχρά ποσά.

Οι χιλιάδες των κατασχέσεων των ελληνικών σπιτιών έχουν βέβαια διττό σκοπό:
1. Την συγκέντρωση «ματωμένων» εσόδων από το κράτος, ο προϋπολογισμός του οποίου υστερεί σημαντικά, αφού σχεδόν όλοι οι Έλληνες απλά δεν έχουν για να πληρώσουν τους ήδη δυσβάσταχτους φόρους.
2. Την εύρεση ,και μάλιστα εύκολη, σπιτιών για τους χιλιάδες επί χιλιάδων πρόσφυγες, τους οποίους ακόμη η Ελλάδα συνεχίζει να δέχεται από την Ανατολή (και όχι μόνο)
Διαβάζουμε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένα απλό παράδειγμα της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος «ESTIA», για τους πρόσφυγες:Ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, στα Τρίκαλα, το πρόγραμμα στέγασης αιτούντων άσυλο σε διαμερίσματα. Οι πρώτες οικογένειες αιτούντων άσυλο εγκαταστάθηκαν σε διαμερίσματα, την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση «ESTIA».



Συνολικά 27 άτομα μεταφέρθηκαν από τον προσωρινό χώρο διαμονής τους στα Τρίκαλα, σε οκτώ διαμερίσματα μέσα στην πόλη των Τρικάλων. Μέσα σε λίγες ώρες, με τη συνεργασία του Δήμου Τρικκαίων, της e-Trikala AE, και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, η εγκατάσταση είχε ολοκληρωθεί, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Από την επομένη, κοινωνικοί λειτουργοί, συνοδοί και στελέχη, υπεύθυνα για την εξυπηρέτηση των πρώτων αναγκών των προσφύγων, επισκέπτονται τις κατοικίες, υποστηρίζοντας τους νέους ενοίκους και βοηθώντας τους να προσαρμοστούν στην νέα τους καθημερινότητα.

Κι άλλες ελληνικές πόλεις έχουν ακολουθήσει το παράδειγμα των Τρικάλων, όπως η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα, με την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων απλά να μην έχει καταλάβει ακόμη τι ετοιμάζουν πίσω από την πλάτη της.

Ο φουσκωμένος ΕΝΦΙΑ, οι δυσβάσταχτοι φόροι και φυσικά οι απανωτές και (το κυριότερο) αναίμακτοι πλειστηριασμοί θα φέρουν μεγάλη μερίδα των Ελλήνων προ εκπλήξεως.
Οι Έλληνες ωστόσο στήριξαν με περισσή εμπιστοσύνη μία κυβέρνηση η οποία τόλμησε κάτι που καμία άλλη στο παρελθόν δεν έκανε. Να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αφήνοντας όλους τους Έλληνες στο έλεος των κόκκινων δανείων που ήδη είχαν φορτωθεί.

Τα χρονικά όρια στέρεψαν και βλέπουμε πως από το φετινό φθινόπωρο εκατομμύρια Ελλήνων θα χάσουν τα σπίτια τους, από μία κυβέρνηση η οποία μέχρι πριν λίγους μήνες υποσχόταν τα εξής:



Δείτε στο 3.20 τι διαβεβαίωνε με περισσή σιγουριά ο πρωθυπουργός τους Έλληνες, λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές του 2015 από το βήμα της ΔΕΘ:





www.el.gr

xorisorianews.gr

greek1.blogspot.com