Κλείνει ιστορικό μαγαζί στην Πανεπιστημίου μετά από έναν αιώνα (ΦΩΤΟ)

Τέλος εποχής για ένα από τα καταστήματα που σημάδεψαν την Αθήνα.

Ειδικότερα, στο site του καταστήματος «Αιγαίον» ανέβηκε μία λιτή ανακοίνωση στην οποία τονιζόταν: «Σχεδόν ένας αιώνας πέρασε! Το «Αιγαίον» κλείνει εδώ έναν κύκλο. Αισιοδοξούμε να γλυκάνουμε και πάλι τους πελάτες μας σε νέες συνθήκες στο προσεχές μέλλον!».

  
Μάλιστα, για τους ιστορικούς λουκουμάδες από το «Αιγαίον» είχε γράψει και η Telegraph. Η βρετανική εφημερίδα αποθέωνε το παραδοσιακό γλυκό του καταστήματος σε ένα άρθρο με τίτλο: «Τα δέκα καλύτερα πιάτα για να φας στην Αθήνα».

 

Το «Αιγαίον» υπήρχε στο κέντρο της Αθήνας από το 1926, όταν ο ιδρυτής του, Γεώργιος Φύλλας, άνοιξε το συνεπώνυμο καφενείο σε κτίριο του 1890, στη γωνία Πανεπιστημίου και Χαριάλου Τρικούπη.
Από το 1926 οι Λουκουμάδες «Αιγαίον», ιστορικό κατάστημα του κέντρου της Αθήνας, γλύκαιναν ακατάπαυστα την πόλη με τους λαχταριστούς τους λουκουμάδες. Η φήμη τους, τους έκαναν να επικρατήσουν μοναδικά, μεταφέροντας έως σήμερα έναν ολόκληρο αιώνα παράδοσης. Μέλι, άχνη ζάχαρη και κανέλα, αρώματα που φτιάξανε τις μνήμες μικρών και μεγάλων!  
Το κατάστημα Λουκουμάδες «Αιγαίον», από την ίδρυσή του και μέχρι σήμερα, στεγαζόταν στο νεοκλασικό κτίριο κατασκευής του 1890 στην οδό Πανεπιστημίου 46 και Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας.
Τα πρώτα χρόνια της ίδρυσης του, λειτούργησε ως καφενείο με την ίδια επωνυμία ως μέλος της Αδελφότητας Καφεπωλών Αθηνών. Λίγα όμως χρόνια μετά, πρόσθεσε στον κατάλογο του το προϊόν που έμελλε να του δώσει μία χαρακτηριστική χροιά για την Αθήνα… και μια ιδιαίτερη μυρωδιά από ζυμάρι, μέλι και κανέλα.