Κυριακή, Σεπτεμβρίου 10

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ απο τον κυβερνήτη της Φλόριντα:«Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!».



ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ απο τον κυβερνήτη της Φλόριντα:«Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!».Και οταν εννοώ τώρα ,οχι σε μια ώρα,αλλά τώρα!!!! Φύγετε πριν είναι αργά!!!

«Φύγετε τώρα! Δεν θα επιβιώσετε!». Ο κυβερνήτης της Φλόριντα απηύθυνε αγωνιώδη έκκληση στους κατοίκους του Μαϊάμι και των υπόλοιπων περιοχών της χερσονήσου, προκειμένου να εκκενώσουν άμεσα τις περιοχές στις οποίες έχει δοθεί η σχετική εντολή από τις αμερικανικές αρχές, ενώ ο υπερκυκλώνας Ίρμα πλησιάζει τις ακτές της αμερικανικής ηπείρου.


Ο Ρίκι Σκοτ δεν μάσησε τα λόγια του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν σας δόθηκε εντολή να φύγετε, πρέπει να φύγετε τώρα… Όχι απόψε, όχι σε μια ώρα. Πρέπει να φύγετε τώρα».

Τόσο το Μαϊάμι όσο και άλλες περιοχές της Φλόριντα έχουν μετατραπεί σε «πόλεις-φαντάσματα», ενώ οι κάτοικοι εξακολουθούν να εγκαταλείπουν με κάθε τρόπο τις οικίες τους, προκειμένου να απομακρυνθούν από το «μονοπάτι» που αναμένεται να ακολουθήσει η γιγαντιαία αυτή καταιγίδα. Μέχρι στιγμής, οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα στα νησιά του Ατλαντικού ανέρχονται σε 21.

Ο Ρίκι Σκοτ ζήτησε βοήθεια από τουλάχιστον 17.000 εθελοντές για την επόμενη μέρα, καθώς και για την αποστολή από την κεντρική κυβέρνηση μεγάλου αριθμού νοσοκόμων και γιατρών.

Ο υπερτυφώνας απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτίρια

Ο τυφώνας Ίρμα απειλεί να καταστρέψει 8,5 εκατ. κτήρια στην Φλόριντα, την ώρα που το Μαϊάμι θυμίζει πόλη - φάντασμα, καθώς περισσότεροι από έξι εκατομμύρια κάτοικοι έχουν δεχθεί εντολή να εκκενώσουν την περιοχή και εγκαταλείπουν την μεγαλούπολη με κάθε μέσο.




Βάσει μελέτης της εταιρείας CoreLogic, υπολογίζεται πως «8.456.455 κατοικίες και καταστήματα αντιμετωπίζουν "εξαιρετικό", "πολύ υψηλό" ή "υψηλό" κίνδυνο από τους ανέμους του τυφώνα Ίρμα». Την ίδια ώρα, υπολογίζεται πως επιπλέον 3.494.735 κτήρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποστούν ζημιές από τον τυφώνα. Η μελέτη μάλιστα, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Fox News, δεν εξετάζει ενδεχόμενες ζημιές από πλημμύρες, παρά μόνο από τους ανέμους.

Παράλληλα, η εταιρεία ηλεκτρισμού της Φλόριντα υπολογίζει πως τα εννιά από τα δέκα συνολικά εκατομμύρια κατοίκους που ηλεκτροδοτούνται από αυτήν θα μείνουν χωρίς ρεύμα λόγω της Ίρμα, μπορεί και για εβδομάδες!


Αυτή την στιγμή η Ίρμα είναι τυφώνας κατηγορίας 4, αν και την νύχτα, καθώς προσέγγιζε την Κούβα είχε ανέβει και πάλι σε κατηγορία 5. Σε όλο του το μέγεθος αναμένεται να χτυπήσει την Φλόριντα την Κυριακή.

Άδεια η παραλία του Μαϊάμι, λίγο πριν το χτύπημα της Ίρμα

Το Μαϊάμι της Φλόριντα, που με κομμένη την ανάσα περιμένει το χτύπημα του τυφώνα «Ίρμα», έχει αδειάσει, καθώς υπολογίζεται πως έχουν μετακινηθεί ή πρόκειται να μετακινηθούν τις επόμενες λίγες ώρες πριν τον τυφώνα συνολικά περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι ουρές των αυτοκινήτων που σχηματίστηκαν στις εξόδους της πόλης ήταν τεράστιες, με μποτιλιαρίσματα ωρών να επιτείνουν την ταλαιπωρία και την αγωνία των κατοίκων, οι οποίοι δεν είχαν πάντως άλλη επιλογή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εξάλλου, το Μαϊάμι και οι περιοχές της πολιτείας που θα χτυπηθούν από την Ίρμα τις επόμενες ώρες, αναμένεται να μείνουν χωρίς ρεύμα και επικοινωνία για αρκετές ημέρες!

Ενδεικτικό του κλίματος ανησυχίας που επικρατεί λόγω της έντασης του τυφώνα, είναι και το γεγονός πως ανακοινώθηκε πως τελικά θα κλείσει και το πάρκο της Ντίσνεϊ στην Φλόριντα, το οποίο μέχρι χθες θεωρείτο ασφαλές και «μακριά» από την περιοχή κινδύνου.



Ο κυκλώνας Ίρμα άρχισε να πλήττει το έδαφος της Κούβας στις 06:00 (ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ. Έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 23 ανθρώπους, κατά το πέρασμά του από την Καραϊβική, ενώ στις τουριστικές περιοχές που διατρέχουν κίνδυνο, ιδίως τις νήσους "Κάγιος" στο βόρειο/βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, σχεδόν 10.000 ξένοι επισκέπτες και πολλές χιλιάδες Κουβανοί τουρίστες απομακρύνθηκαν και μεταφέρθηκαν στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Τουρισμού.


Οι κάτοικοι στο Μαϊάμι «άδειασαν» τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ο δήμαρχος του Μαϊάμι κάνει έκκληση: Μην περιμένετε, εκκενώστε τα σπίτια σας



Ουρές χιλιομέτρων στις εξόδους της πόλης





















FEMA: Ο «Ίρμα» θα καταστρέψει τις ΗΠΑ

Μία τρομακτική προειδοποίηση για τον τυφώνα «Ίρμα»απηύθυνε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών των ΗΠΑ, Μπροκ Λονγκ.

«Η Ίρμα πρόκειται να είναι καταστροφική για τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Λονγκ, την ώρα που εντείνονται οι προετοιμασίες για τον τυφώνα που αναμένεται να φτάσει στη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο.


Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λονγκ προειδοποίησε ότι περίπου 100.000 άνθρωποι μπορεί να χρειαστούν καταφύγιο, ενώ ολόκληρα τμήματα της πολιτείας δεν θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα.

Επανέλαβε τις συστάσεις προς τους πολίτες να εγκαταλείψουν την περιοχή, ειδικότερα εκείνοι που διαμένουν στα σημεία από όπου θα περάσει ο τυφώνας.

«Δεν γνωρίζω κανέναν στη Φλόριντα που να είναι έμπειρος», προφανώς για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

«Είναι αρκετά έγκυρες αυτές οι προβλέψεις που δείχνουν ότι η Ίρμα θα πλήξει τη Φλόριντα το Σαββατοκύριακο και οι άνεμοι, καθώς και οι καταιγίδες που συνοδεύουν τον τυφώνα μπορεί να αποδειχθούν καταστροφικοί», σημείωσε ο Λονγκ

Περισσότεροι από 8.000 μέλη της FEMA έχουν επιστρατευτεί προκειμένου να προετοιμάσουν την Φλόριντα για την επέλαση του τυφώνα, καθώς και να συνδράμουν στις προσπάθειες αναδόμησης από τον τυφώνα Χάρβεϊ που έπληξε το Τέξας την περασμένη εβδομάδα.   πηγή

http://www.epixirimatias.gr/