Κυριακή, Σεπτεμβρίου 24

«Θα μείνω μέχρι τέλους γιατί είμαι το καλύτερο γιουσουφάκι των δανειστών»


Αναδημοσίευση από: antinews.gr
Η φωτογραφία που δείχνει τον Ζουράρι να έχει κλείσει τα μάτια του και να… ξεκουράζεται ακούγοντας τον πρωθυπουργό, αξίζει χίλιες λέξεις. Αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν στη συνέντευξη τύπου του Τσίπρα βαρέθηκαν τόσο πολύ που θα ήθελαν να… αυτοκτονήσουν.
Το γεγονός και μόνο ότι ο Τσίπρας επανέλαβε τις ίδιες χιλιοειπωμένες ατάκες για ανάπτυξη, έξοδο από την κρίση, αριστερή δικαιοσύνη και άλλες τέτοιες ανοησίες, είναι αρκετά για να σε κάνουν να πέσεις για ύπνο και να σηκωθείς όταν αυτοί θα φύγουν.
Μια συνέντευξη η οποία χαρακτηρίστηκε από μια στημένη διαδικασία. Ουσιαστικά καμιά ερώτηση δεν ήταν από αυτές που θα στρίμωχναν τον πρωθυπουργό. Και αποδείχθηκε ότι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για διαπλοκή στα μέσα ενημέρωσης τα ελέγχει πλήρως. Οι πρώτες ερωτήσεις από κρατικά, ελεγχόμενα μέσα, από την εφημερίδα του Βαξεβάνη, από τη Νέα Σελίδα και από κανάλια που δεν κάνουν και ιδιαίτερη κριτική στην κυβέρνηση. Μετά από καμιά 15αριά ερωτήσεις θυμήθηκαν τα Νέα και την Καθημερινή που είναι αυτή τη στιγμή οι πιο αντιπολιτευόμενες εφημερίδες.
Και πραγματικά η συνέντευξη έβγαλε ξανά μια εικονική πραγματικότητα. Ο Τσίπρας άνετος, χωρίς να πιεστεί, χωρίς να νευριάσει, χωρίς να εξαναγκαστεί σε απαντήσεις που θα έβγαζαν μια είδηση. Πέρυσι υπήρχε το «επεισόδιο» με την δημοσιογράφο Τσικρίκα που τον ρώτησε γιατί κλείνει τα κανάλια.
Φέτος… φλαταδούρα και καμιά διάθεση για συγκρούσεις. Αν δεν ήταν και μερικοί ακροαριστεροί να κάνουν ντου στη ΔΕΘ και να συγκρουστούν με αστυνομικούς δεν θα παίρναμε χαμπάρι ότι κάτι γίνεται.
Στη ΔΕΘ όπου παραδοσιακά μια κυβέρνηση στριμώχνεται γιατί πρέπει να πει τι θα κάνει το επόμενο διάστημα, ο Τσίπρας δεν κατάλαβε τίποτε. Ούτε για τον ΕΝΦΙΑ που θα μπορούσε να αντιδράσει δεν είπε πολλά. Απέκλεισε το ενδεχόμενο να τον καταργήσει αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα μειώσει άλλους φόρους.
Μια ερώτηση του στυλ «εσείς κύριε Πρωθυπουργέ πληρώνετε τον ΕΝΦΙΑ σας; Πληρώνετε τα διόδιά σας;» θα τον γονάτιζε ή όχι.
Όμως, δεν ακούσαμε και τίποτε για τις χιλιάδες κατασχέσεις από την αριστερή κυβέρνηση. Δεν ακούσαμε για τη γενιά όχι των 500 ευρώ αλλά των 360 του Τσίπρα και της Αχτσιόγλου. Δεν ακούσαμε για την αγορά που καταρρέει, ούτε για την πλήρη εξάλειψη των εργασιακών δικαιωμάτων και της προστασίας των πολιτών. Δεν ακούσαμε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια, ούτε για τις… κάμψεις στους δανειστές. Αυτός που θα έσκιζε τα μνημόνια μας είπε σήμερα «θα μείνω μέχρι τέλους γιατί είμαι το καλύτερο γιουσουφάκι των δανειστών».
Και πλέον δείτε τα συριζοτρόλ και οι πληρωμένοι δημοσιοκάφροι τι γράφουν σταsocialmedia.
«Έχει. Αυτοπεποίθηση. Κοιτάζει. Το. Μέλλον. Με. Ευθύνη. Με. Σοβαρότητα. Προσγειωμένος. Μπορείς. Να. Τον. Εμπιστεύεσαι. Τον. Στηρίζουμε. Και. Είμαστε. Μαζί. Του.
Προσγειωμένος ο Τσίπρας… απογειωμένη η Ελλάδα, τι άλλο θέλουμε άραγε;
Θα τον εμπιστευόσασταν; Θα του δίνατε τα κλειδιά του σπιτιού σας, του μαγαζιού σας, της επιχείρησής σας; Αν όχι, γιατί του εμπιστεύεστε την Ελλάδα μας;

Πηγή
realpolitics.gr/