Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13

Μετά τις διακοπές, τι; Καλοκαιρινό μαύρισμα σημαίνει προληπτικός έλεγχος για μελάνωμα!

TOTAL_BODY3.jpg
Το μαύρισμα είναι ό,τι πιο όμορφο μένει στο δέρμα σας μετά από τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Κι όμως, αυτή η άποψη είναι ένας λόγος που τα ποσοστά μελανώματος, της πιο επικίνδυνης μορφής καρκίνου του δέρματος, αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία 30 χρόνια.
Τα περισσότερα “θύματα” είναι ηλικίας κάτω των 39 ετών, με διπλάσια περιστατικά στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες, μας λέει ο Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς, Δερματολόγος

Γνωρίζουμε ότι το 90% των περιπτώσεων μελανώματος προκαλείται από τον ήλιο. Επίσης, γνωρίζουμε ότι το 40% περίπου των μελανωμάτων αναπτύσσεται μέσα σε σπίλους (ελιές) που υπάρχουν ήδη στο δέρμα ή εμφανίζεται σε καθαρό δέρμα με τη μορφή σκουρόχρωμων σπίλων.
Τα καλά νέα; Μπορείτε να προλάβετε την εμφάνιση μελανώματος στο δέρμα σας, ακόμη και να θεραπευθείτε, αν το μελάνωμα διαγνωστεί στο αρχικό του στάδιο.
Μια αλλαγή σε έναν υπάρχοντα σπίλο, σε μέγεθος ή χρώμα, ή η εμφάνιση ενός νέου σπίλου στο δέρμα, πρέπει να ελεγχθεί έγκαιρα από τον εξειδικευμένο δερματολόγο στα ιατρεία IQ – Intensive Quality Dermatology με τη βοήθεια της πιο εξελιγμένης διαγνωστικής μεθόδου που υπάρχει και η οποία εκμηδενίζει την παραμικρή πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.
Με τη νέα αυτοματοποιημένη μέθοδο ολόσωμης χαρτογράφησης δέρματος IQ Body Scanner Mapping για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου, διακρίνεται με απόλυτη ακρίβεια και ποσοστό επιτυχίας 100% το πραγματικό κακοήθες μελάνωμα από μια αθώα βλάβη του δέρματος. Αυτό το πλεονέκτημα η μέθοδος το οφείλει στο εξελιγμένο λογισμικό πρόγραμμα του συστήματος, το οποίο αναλύει τη δομή των σπίλων και τους βαθμονομεί ανάλογα με την επικινδυνότητά τους. Έτσι, αν διαγνωστεί ένας άτυπος σπίλος, τότε γίνεται άμεσα αφαίρεση σπίλου και ιστοπαθολογική εξέταση. Αν πάλι, σας ενοχλεί συνεχώς ένας σπίλος λόγω της θέσης του στο σώμα σας ή για αισθητικούς λόγους, ακόμη κι αν δεν εγείρει καμία ανησυχία, μπορεί να αφαιρεθεί.
Σε κάθε επαναληπτική εξέταση, το ψηφιακό σύστημα καταγράφει λεπτομερώς κάθε σπίλο και βλάβη που υπάρχει στην επιφάνεια του δέρματος, ανιχνεύει όλες τις μεταβολές τους και αποθηκεύει τα αποτελέσματα ώστε να μπορούν να συγκριθούν αυτόματα με τα αντίστοιχα των προηγούμενων και των επόμενων τακτικών εξετάσεων.
Επειδή το μελάνωμα όταν πρωτοεμφανίζεται μοιάζει με ακίνδυνο σπίλο, μόνο ένας έμπειρος δερματολόγος μπορεί με την εφαρμογή της αυτοματοποιημένης χαρτογράφησης σώματος και της δερματοσκόπησης να αξιολογήσει με ακρίβεια το βαθμό κινδύνου.
Όσο κι αν παρακολουθείτε την αλλαγή των σπίλων στο δέρμα σας, υπάρχουν σπίλοι που μπορεί να σας ξεγελάσουν αλλά και σπίλοι σε κάποια σημεία του σώματος, όπως στην πλάτη, που μπορεί να αγνοείτε ακόμη και την ύπαρξή τους. Γι αυτό μην καθυστερείτε. Αφιερώστε μία ώρα από τη ζωή σας για την προληπτική ψηφιακή εξέταση IQ Body Scanner Mapping και διώξτε κάθε κίνδυνο και αμφιβολία!
TZERMIAS_CHRISTO.jpg

ΤΖΕΡΜΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ - ΑΦΡΟΔΙΣΙΟΛΟΓΟΣ


stogiatro.gr