Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 1

Μητσοτάκης: Βωμός ψεύδους για τον Τσίπρα η ΔΕΘ

Μητσοτάκης: Βωμός ψεύδους για τον Τσίπρα η ΔΕΘ
 Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στους τομεάρχες της Νέας Δημοκρατίας σημείωνοντας ότι ο κ. Τσίπρας θα προσπαθήσει να ωραιοποιήσει την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, επιχειρώντας να ξεγελάσει ξανά τους Έλληνες.

Παράλληλα, τόνισε ότι η ΔΕΘ είναι ο μόνιμος βωμός ψέματος του Τσίπρα, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις για σκίσιμο των μνημονίων και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Ομως, υπογράμμισε, ψέματα ακούστηκαν στη ΔΕΘ και το 2015 και το 2016, για ανάπτυξη, χρέος, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, τον ακατάσχετο λογαριασμό και πολλά άλλα.
«Ξέρουμε τι θα πουν. Δεν θα μας εκπλήξουν. Θα πουν ότι δήθεν τελειώνουμε με τα μνημόνια, όταν έχουν δεσμεύσει τη χώρα για πολλά χρόνια. Θα μιλήσουν για δουλειές, τη στιγμή που λίγο πιο δίπλα, στη Χαλκιδική, υπονομεύουν τη μεγαλύτερη επένδυση στη χώρα, από την Ελληνικός Χρυσός», τόνισε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε ότι μια μέση ελληνική οικογένεια καλείται να πληρώσει φόρους 6.000 ευρώ ως τα Χριστούγεννα. Όπως είπε, είναι ορατά τα σημάδια φορολογικής εξάντλησης των πολιτών. Οι πιο πολλοί δεν πληρώνουν γιατί δεν έχουν για να πληρώσουν.
Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε, η στάση πληρωμών του κράτους συνεχίζεται με τις προφανείς συνέπειες. Νοσοκομεία υπολειτουργούν, καρκινοπαθείς καθυστερούν να υποβληθούν σε θεραπείες, ασθενοφόρα παραμένουν καθηλωμένα.
Ταυτόχρονα, μέτρα 5,5 δισ. ευρώ είναι προ των πυλών, τα οποία αναμένεται να πλήξουν τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Είναι πέρα και πάνω από όσα μπορούμε να πληρώσουμε.
Η ευρωζώνη αναπτύσσεται με υψηλότερους ρυθμούς. Την ίδια ώρα, στην Ελλάδα δυστυχώς οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται χαμηλότερα. Οσο πέφτει η ανάπτυξη, ως γνωστόν, αυξάνονται οι φόροι, σημείωσε, υπενθυμίζοντας ότι σήμερα το ΑΕΠ μας είναι 30 δισ. λιγότερο από όσο θα ήταν αν δεν είχε μεσολαβήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Η όποια μικρή βελτίωση υπάρχει σε κάποιους τομείς, είναι σε σχέση με το χείριστο σημείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη δεν έχουμε επιστρέψει στο 2014. Κάνουν σύγκριση με το δικό τους χειρότερο εαυτό και θριαμβολογούν μιλώντας για έξοδο από την κρίση, σημείωσε.
Ο κίνδυνος, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έχει περάσει. Προχωράμε αργά, με ρυθμούς ΣΥΡΙΖΑ, και όχι μόνο δεν καλύπτουμε το χαμένο έδαφος, αλλά η απόσταση από τον ευρωπαϊκό πυρήνα μεγαλώνει. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με μια διακυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ.
Η κυβέρνηση είχε τις ευκαιρίες της, δοκιμάστηκε και απέτυχε. Το μόνο που τους έχει μείνει είναι οι καρέκλες τους. Δεν θα τους παρακολουθήσουμε στην λάσπη. Δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο όσων θέλουν να ξεπλύνουν τις αποτυχίες τους με ένταση, σημείωσε.
Οι πολίτες γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια κυβέρνηση που όταν δεν ψεύδεται, διχάζει και όταν δεν διχάζει λασπολογεί, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 Sofokleousin.gr :