Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30

Τι τρομάζει τον Στίβεν Σπίλμπεργκ;

O σκηνοθέτης των επιτυχιών και κάτοχος δυο Όσκαρ έχει μια περίεργη φοβία
Τι τρομάζει τον Στίβεν Σπίλμπεργκ;
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ σκηνοθέτησε δεκάδες ταινίες στα 40 χρόνια της καριέρας του, ωστόσο, υπάρχει κάτι που τον τρομάζει και τον κάνει να νιώθει άβολα. Τί είναι αυτό; Όταν οι κάμερες στρέφονται σε εκείνον!
Κάτοχος δύο βραβείων Όσκαρ, ο σκηνοθέτης επιτυχιών της μεγάλης οθόνης όπως η «Λίστα του
Σίντλερ», «Τα Σαγόνια του Καρχαρία» ή η «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν» βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στο τηλεοπτικό δίκτυο HBO και βασίζεται σε συνεντεύξεις συνολικής διάρκειας άνω των 30 ωρών, που έδωσε ο Αμερικανός δημιουργός, αλλά και συγγενείς και φίλοι του.
«Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να είμαι αντικείμενο μιας ταινίας όταν έχω περάσει ολόκληρη την καριέρα μου αναζητώντας θέματα για τις ταινίες μου. Και το να βρεθώ ξαφνικά σε μια τέτοια "καυτή" καρέκλα είναι για εμένα τόσο τρομακτικό όσο και αγχωτικό» είπε ο Σπίλμπεργκ σε δημοσιογράφους στην πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ στο Λος Άντζελες.
Ο 70χρονος είπε επίσης ότι η σκηνοθέτης Σούζαν Λέισι τον έπεισε να μιλήσει ανοικτά σχετικά με όσα τον εμπνέουν όταν γυρίζει τις ταινίες του, αλλά κι αν αναλύει ιδιαίτερα τον ίδιο του τον εαυτό.
«Δεν ξοδεύω ιδιαίτερο χρόνο σε οποιουδήποτε είδους αυτοανάλυση. Με κάποιον τρόπο, αφήνω τις ταινίες να το κάνουν αυτό. Και αφήνω εσάς να με κατανοήσετε μέσω αυτών των ταινιών».
«Απλά, περνάω τον χρόνο μου αναζητώντας καλές ταινίες κι απλά βγαίνω και τις εξιστορώ» τόνισε.
Διάσημα πρόσωπα του κινηματογράφου και της σόουμπιζ που συνεργάστηκαν με τον Σπίλμπεργκ ή επηρεάστηκαν από το έργο του παραχώρησαν συνεντεύξεις στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ, όπως ο Τομ Χανκς, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Χάρισον Φορντ, ο Λεονάρντο ντι Κάπριο, ο Μάρτιν Σκορτσέζε και η Κέιτ Μπλάνσετ.
Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Spielberg” θα προβληθεί στο HBO την 7η Οκτωβρίου.
NEWSBEAST.GR