Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13

Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Άκης!




Η ζήλια σε αυτήν τη γωνιά του πλανήτη πάντα περίσσευε. 
Ο βουνίσιος θέλει τον θαλασσινό μακρυά από την παραλία, ο αμόρφωτος χλευάζει τον μορφωμένο, οι φτωχοί θέλουν όλους τους πλούσιους στην φυλακή, κ.α.. 
Σε μιαν άλλη γωνιά του πλανήτη, όμως, ο φτωχός πρώην προέδρος της Ουρουγάης απαντάει σε μια συνέντευξη πως έτσι έχουν τα πράγματα για αυτόν, να ζει με τα λίγα και να μην κρίνει τους άλλους που θέλουν να ζήσουν με τα πολλά. Ο καθένας, ότι διαλέξει. (1)
Διαβάζοντας, όμως, σήμερα τα νέα για την El Dorado και την επένδυση της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, δεν μπορώ να μην αναφερθώ στον ρόλο του κ.Σταθάκη (2). 
Ο Σταθάκης, από το 2015, σε ημερίδα που ήμουν παρών για τις συμφωνίες TTIP και CETA, υποστήριξε πως θα σταματήσουν την πρώτη (ΗΠΑ) την ιμπεριαλιστική κλπ. κλπ., όμως θα υπογράψουν τη δεύτερη (με τον Καναδά) για άγνωστους λόγους (3). 
Οι λόγοι, τώρα πια δεν είναι και τόσο άγνωστοι. Αν η Καναδέζικη El Dorado φύγει από την Χαλκιδική, έχει το δικαίωμα -σύμφωνα με την CETA- να διεκδικήσει όχι μόνο τα χρήματα που επένδυσε, αλλά και αυτά που περίμενε να κερδίσει στο μέλλον! (4). 
Δεν έχω πια καμιά αμφιβολία πως μετά από αυτή την εξέλιξη και ενόσω οι κάτοικοι της Ιερισσού, Στρατωνίου, Ολυμπιάδας ακόμη θα πλακώνονται, κάποιος απόρρητος λογαριασμός του Υπουργού θα εξασφαλίζει τα δισέγγονα και τρισέγγονά του, σε βάρος ημών των ανίδεων. Όταν λοιπόν, οι προ-κυβερνητικοί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φώναζαν και έσκουζαν περί προδοτών, κρεμάλων, ξεπουλημένων κλπ., γιατί αντί για να υπηρετήσουν την πατρίδα τους τα στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης υπηρετούσαν τον εαυτό τους σε βάρος της πατρίδας, προφανώς το κίνητρό τους ήταν η ζήλια: «γιατί αυτοί και όχι εμείς;», πράγμα που περίτρανα αποδεικνύεται καθημερινά. 
Πηγή

 realpolitics.gr