Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13

Bloomberg: Έλληνας αξιωματούχος δεν αποκλείει πρόσθετα μέτρα το 2018

Bloomberg: Έλληνας αξιωματούχος δεν αποκλείει πρόσθετα μέτρα το 2018
Βόμβα στα θεμέλια της κυβερνητικής σταθερότητας, αλλά και στην καθημερινότητα των ελλήνων «έσκασε» πριν από λίγο.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πριν από λίγο στο πρακτορείο Bloomberg: «Ίσως χρειαστούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα για το 2018».

Το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα μέτρα το 2018, στην περίπτωση που υπάρχει απόκλιση, παραδέχθηκαν και πηγές του υπουργείου Οικονομικών.

Πρόσθεσαν ότι για φέτος αναμένεται υπεραπόδοση και παραδέχτηκαν ότι υπάρχει υστέρηση στα έσοδα που προέρχονται από τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών.

Ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο ότι «εξετάζονται αλλαγές στην φορολογία των αυτοαπασχολούμενων με στόχο την μείωσή της, χωρίς όμως να προκύψει δημοσιονομικό κενό, καθώς με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί το 2017 δημιουργεί κίνητρο για να δηλώνουν χαμηλότερα εισοδήματα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι η χώρα θα κάνει νέα προσπάθεια εξόδου στις αγορές τους επόμενους μήνες, στο πλαίσιο της επιστροφής της στην κανονικότητα και της σταδιακής απεξάρτησης από τους μηχανισμούς στήριξης.

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως η κυβέρνηση είναι αντίθετη με το αίτημα του ΔΝΤ να διενεργηθεί νέο AQR (έλεγχος ποιότητας στοιχείων του ενεργητικού) στις τράπεζες.

Περισσότερα σε λίγο...