Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16

«Πωλητήριο» βάζει η Cyta Hellas

Τον περασμένο Μάρτιο συμπλήρωσε 10 χρόνια από την ίδρυσή της στην Ελλάδα

«Πωλητήριο» βάζει η Cyta Hellas
Με γοργούς ρυθμούς αναμένεται να «τρέξει» η πώληση της πώλησης της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Cyta Ελλάδος από τη μητρική Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (ΑΤΗΚ - CYTA).

Και επίσημα ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος για την Cyta Hellas και προβλέπει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους εντός 15 ημερών, δηλαδή μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου. Σύμβουλος στη διαδικασία είναι η PricewaterhouseCoopers.

Να σημειωθεί ότι γιατη Cyta Ελλάδος που τον περασμένο Μάρτιο συμπλήρωσε 10 χρόνια από την ίδρυσή της στην Ελλάδα υπάρχει δεδηλωμένο ενδιαφέρον από τη Wind, η διοίκηση της οποίας επισήμως έχει δηλώσει ότι εξετάζει κάθε ευκαιρία για consolidation στην ελληνική αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι η Cyta Ελλάδος έχει προσφέρει πρώτη στην ελληνική αγορά τη δυνατότητα συνδυασμού τετραπλών υπηρεσιών (4play), Σταθερής-Κινητής-Internet-Τηλεόρασης, κάτω από ένα ενιαίο εμπορικό σήμα, έχει εγκαταστήσει 5.500 χλμ. ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών νέας γενιάς, διαθέτει 26 καταστήματα και πάνω από 500 συνεργάτες σε όλη την Ελλάδα καθώς και δυναμικό τεχνικών εξυπηρέτησης, με μεγάλο ιδιόκτητο στόλο οχημάτων, σε όλες τις περιοχές δραστηριοποίησής της. Ημητρική έχει προχωρήσει από το 2007 που συστάθηκε η Cyta Ηellas, σε ενέσεις ρευστότητας 200 εκατ. ευρώ.
Όσον το 2017 το συνολικό ποσό που θα τοποθετήσει φέτος η Cyta στην θυγατρική της στην Ελλάδα θα ανέλθει στα 15,6 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, με βάση τον νέο αναθεωρημένο προϋπολογισμό που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών προστίθενται ακόμα 7,1 εκατ. για οικονομική ενίσχυση της Cyta Ελλάδος, αντί των 8,5 εκατ. που είχαν αρχικά προϋπολογιστεί για το 2017.
.fpress.gr