Τα παραμύθια του Τσίπρα δεν έχουν happy end

Τα παραμύθια του Τσίπρα δεν έχουν happy end

«Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη». 
Υπήρξε ένα από τα βασικά συνθήματα του ΣΥΡΙΖΑ, μια δέσμευση αδιαπραγμάτευτη που συγκίνησε το πανελλήνιο και κυρίως όσους διέθεταν κόκκινα δάνεια. 
Πάνω σ’ αυτό το σύνθημα φιλοτεχνήθηκε ένα συναισθηματικά φορτισμένο αφήγημα–δράμα του οποίου το σενάριο απογειωνόταν με αυτοκτονίες και άλλες απελπισμένες δράσεις.


Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του ακροδεξιού συνεταίρου του (για τον οποίο δεν ντράπηκε ποτέ…) ήταν πέρα για πέρα απόλυτη και σαφής.

Δεν υπάρχει ούτε ένας πολίτης σε αυτή τη χώρα που να μην πληροφορήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο από τον ίδιο τον κύριο Τσίπρα, ότι κάτι παρόμοιο είναι αδιανόητο να συμβεί με αριστερή κυβέρνηση. 
Ήταν για την κυβέρνηση μια κόκκινη, κατακόκκινη γραμμή - κόκκινη όσο δεν παίρνει..!

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ως … παντοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς, πούλησε κι ετοιμάζεται να πουλήσει όσα από τα δάνεια «ξέμειναν», σε funds, αφήνοντας τελείως έκθετους και απροστάτευτους του δανειολήπτες.

Μάλιστα, η αριστερή κυβέρνηση έλαβε την πρωτοβουλία να πείσει τους θεσμούς να μην δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να αγοράζουν οι ίδιοι το δάνειό τους στην ίδια τιμή, όπως δηλαδή έγινε στην Κύπρο.

Έτσι από το «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» περάσαμε αναίμακτα τελείως στο … «Κανένα σπίτι στα χέρια δανειολήπτη»
Από Δευτέρα, ξεκινούν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί (τρεις φορές την εβδομάδα σε διπλή βάρδια).

Η συνέχεια θα μπορούσε να είναι μακριά, ατελείωτη σαν τα ασύστολα ψεύδη: «ΕΝΦΙΑ, ο φόρος που δεν διορθώνεται αλλά καταργείται», «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό», «η Αμυγδαλέζα είναι Νταχάου και κολαστήριο ψυχών» και άλλα πολλά.

Οι «αντιδραστικοί», οι «γερμανοτσολιάδες», οι «προδότες» και οι «πουλημένοι», οι «πράκτορες» και οι «προσκυνημένοι», προειδοποιούσαν από την πρώτη στιγμή για τους αξιότιμους κυρίους Υπουργούς της κυβέρνησης μας , όταν οι μοιραίοι για την χώρα αυτοί πολιτικοί εμφανίστηκαν στις «αμεσοδημοκρατικές» και τις άλλες εκδηλώσεις των «αγανακτισμένων» της πλατείας Συντάγματος. 
Τότε, με τα σεντούκια ακόμη γεμάτα και τους τραπεζικούς λογαριασμούς εντός κι εκτός της χώρας να εμφανίζουν χρηματικά ποσά, οι …εξεγερμένοι του Συντάγματος μιλούσαν για «πείνα», «εξαθλίωση» και άλλες ιστορίες που μόνο η μυθοπλασία του ΣΥΡΙΖΑ φαντάζεται…

Τελικά, με την «Πρώτη Φορά Αριστερά», ο στόχος επετεύχθη κι όλα έγιναν εφιαλτική πραγματικότητα: 
εξανεμίσθηκαν τα χρήματα από τα σεντούκια, έκλεισαν οι τράπεζες, σχηματίστηκαν ουρές στα συσσίτια (αξεπέραστος συμβολισμός του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού), εξαπλώθηκε σαν επιδημία η φτώχια – με δυο λόγια ωρίμασαν οι «αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες» για την επανάσταση… 
Μόνο που η επανάσταση αντί του Λένιν …είχε Τσίπρα.

Κοντολογίς, τα ψέματα του πρωθυπουργού της κυβέρνησης που διαπραγματεύτηκε ανεξέλεγκτα τις τύχες της χώρας και των πολιτών της πληρώνουμε όλοι με τεράστιο κόστος. 
Πρόκειται για ένα θηριώδη λογαριασμό του οποίου τις πολύπλευρες καταστροφικές συνέπειες κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς. 
Μέσα σε δυόμισι χρόνια , η χώρα υπέστη ολική καταστροφή, μια καταστροφή που διασκεδάζεται με τις ζέστες του καλοκαιριού και τις κρυάδες της κυβερνητικής επικοινωνιακής πολιτικής, που ενόψει ΔΕΘ, ιδρώνει για να καταστήσει το μέγα ψεύδος της, ελάχιστη αλήθεια.


Της Αλίκης Χατζή
liberal.gr
 politika-gr