ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟΝ mr.JUMBO! Δείτε τι αποφάσισε να κάνει τον Σεπτεμβριο!!

mr-jumbo-600x345
Τα πάντα για το κέρδος!
Το μέτρο των ανοιχτών Κυριακών θα αξιοποιήσει αυτό τον Σεπτέμβριο η αλυσίδα προγραμματίζοντας να ανοίξει την προσεχή Κυριακή 3/9 και την Κυριακή 10/9 μέρος του δικτύου καταστημάτων της και στις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται βάση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος Jumbo εξαρτά σημαντικό μέρος των ετήσιων πωλήσεων του από τη σχολική περίοδο, εξού και σπεύδει να αξιοποιήσει τη δυνατότητα.
Ο Σεπτέμβριος σηματοδοτεί ούτως ή άλλως την επαναφορά του λιανεμπορίου στους κανονικούς ρυθμούς ζήτησης και σε αυτό το πλαίσιο οι εμπορικές διοικήσεις μεγάλων αλυσίδων καταστρώνουν το σχέδιο δράσης τους, συμπεριλαμβάνοντας και την επιπλέον δυνατότητα των Κυριακών. Πάντως μέχρι στιγμής, η αποδοχή του μέτρου και της δυνατότητας που αυτό παρέχει, παραμένει μικρή από το λιανεμπόριο, καθώς κάθε αλυσίδα υπολογίζει αφενός την αποτελεσματικότητα έναντι του κόστους λειτουργίας, αλλά και την απειλή επιθέσεων από αγνώστους και διαμαρτυρόμενους, όπως έχουν καταγραφεί εσχάτως.
Η μόνη ξεκάθαρη στάση είναι εκείνη των επιχειρήσεων που εδράζονται στο Εμπορικό Πάρκο του αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος (ΙΚΕΑ, Κωτσόβολος, Factory Outlet), οι οποίες ανοίγουν συνεπώς κάθε Κυριακή για το διάστημα της επιτρεπόμενης περιόδου (έως τον Οκτώβριο), ενώ αποφάσεις «ανά εβδομάδα» λαμβάνουν άλλες επιχειρήσεις του λιανεμπορίου σταθμίζοντας τα δεδομένα.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι αλυσίδες ηλεκτρονικών (Πλαίσιο, Public, Κωτσόβολος) προς το παρόν θα απόσχουν ενώ αντίθετα ορισμένα καταστήματα θα ανοίξουν και πάλι τις Κυριακές στο αθηναϊκό κέντρο, τη Θεσσαλονίκη και τη Γλυφάδα, οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες ένδυσης.
ΠΗΓΗ: Euro2day.gr

 makeleio.gr