Επιπλέον αστυνομικοί φέρονται να εντόπιζαν πορτοφολάδες στο Μετρό αλλά δεν τους συνελάμβαναν και αρκούνταν σε νουθεσίες ότι «αν τους πιάσουν ξανά θα τους πάνε στο δικαστήριο». Ακόμη μέλη της συμμορίας φαίνεται πως μέσω δικηγόρων, που ήδη ελέγχονται, επιχειρούσαν να δωροδοκήσουν δικαστές ώστε να έχουν ευνοϊκή μεταχείριση.
Η εν λόγω σπειρα πορτοφολάδων κατηγορείται για τουλάχιστον 764 κλοπές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, από τις οποίες αποκόμισε κέρδη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Διαβάστε επίσης: Πως δρούσε η σπείρα των πορτοφολάδων
Σύμφωνα πάντα με στοιχεία από τη δικογραφία, μια εκ των γυναικών, που συμμετείχε στο κύκλωμα και φέρεται να είχε οργανωτικό ρόλο, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς του τμήματος Ακρόπολης αλλά αφέθηκε ελεύθερη πιθανόν, όπως γράφει το Βήμα, επειδή ήθελαν να αποφύγουν τον κόπο του σχηματισμού σχετικής δικογραφίας.
Οι παράτυπες «απαλευθερώσεις» των δραστών φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από τις συνομιλίες των ίδιων των κακοποιών. Όπως αναφέρει μάλιστα το Βήμα, σε άλλες συνομιλίες τα μέλη της συμμορίας φαίνονται να έχουν επαφές με φρουρούς του Μετρό (ιδιωτικούς ή ανδρες της ΕΛ.ΑΣ) που μάλιστα εκφράζουν την ανησυχία τους γιατί δεν πληρώνονται για τις πληροφορίες που παρέχουν. Και οι οποίοι μάλιστα ζητούν επαφή με τα αρχηγικά μέλη της συμμορίας.
Σημαντικό τμήμα της δικογραφίας αφορά συνομιλίες δύο δικηγόρων με μέλη της συμμορίας όπου προχωρούν σε μεθοδεύσεις ώστε οι κλέφτες των πορτοφολιών να αποκτήσουν άδειες εργασίας και να εμφανίζουν πιθανόν ψεύτικες διευθύνσεις κατοικίας ώστε να έχουν θετική μεταχείριση στα δικαστήρια. Μάλιστα στον δικαστικό φάκελο έχουν ενταχθεί συνομιλίες όπου γίνεται λόγο για «κλεφτρόνια που βγάζουν άδειες εργασίας ώστε να παρουσιάζουν …έξοδα»
Επίσης σε στιχομυθία οι δικηγόροι φέρεται να ζητούν χρήματα από τους κλέφτες των πορτοφολιών για να προχωρήσουν σε «λαδώματα» στην Εισαγγελία. Σε ειδικό σημείο της δικογραφίας ζητείται η περαιτέρω εξέταση του ρόλου των συγκεκριμένων νομικών.

http://tvxs.gr