Τρίτη, Σεπτεμβρίου 19

Στελέχη της Silicon Valley κάνουν μεταγγίσεις αίματος νέων ύψους 8.000 δολ. για να γυρίσουν το ρολόι πίσω στη γήρανση

  • Η παραβίωση αφορά στη μετάγγιση πλάσματος αίματος από έναν νέο δότη
  • Προγενέστερες μελέτες έχουν δείξει αποτελέσματα αντιγήρανσης στα ζώα
  • Η διαδικασία μπορεί να γίνει σε άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών
  • To κόστος είναι $ 8,000 για μετάγγιση δύο λίτρων από ηλικίας 16-25 ετών 
​Μπορεί να ακούγεται σαν μια φρικτή τεχνική που χρησιμοποιείται από ένα βαμπίρ για να πάρει την καθημερινή του δόση. Αλλά τα κορυφαία στελέχη της Silicon Valley στρέφονται προς το αίμα των νέων στην αναζήτηση της «βιολογικής πηγής της νιότης»....

Μελέτες έχουν δείξει ότι η διαδικασία παραβίωσης, η οποία περιλαμβάνει τη μετάγγιση πλάσματος αίματος από έναν νεαρό δότη, μπορεί να αναστείλει την γήρανση. Το κόστος ανέρχεται στα $ 8,000.

Ο 73χρονος Larry Ellison, συνιδρυτής της Oracle, επενδύει σε νεοσύστατες επιχειρήσεις που εργάζονται στην τεχνική «αντιστροφής της ηλικίας», σύμφωνα με τους Times.

Μιλώντας στον βιογράφο του, ο κ. Ellison είπε κάποτε: «Ο θάνατος δεν είχε ποτέ νόημα για μένα».
Ένα από τα πιο γνωστά στελέχη που στρέφονται στην παραβίωση είναι ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογικός επενδυτής, Peter Thiel
Η τεχνική της παραβίωσης συνεπάγεται στη μεταφύτευση του πλάσματος από το «νεαρό αίμα» στους ηλικιωμένους, αλλά δεν είναι φθηνή.

Η Ambrosia, που ξεκίνησε με έδρα το San Fransisco, προσφέρει εγχύσεις πλάσματος στα 8,000 δολάρια για μόλις δύο λίτρα, σε άτομα ηλικίας άνω των 35 ετών. Η επιχείρηση προμηθεύει το πλάσμα αίματος - το οποίο προέρχεται από άτομα ηλικίας 16-25 ετών - από τις τράπεζες αίματος.

Μιλώντας στους Times, η Jesse Karmazin, ιδρύτρια της Ambrosia, δήλωσε: «Οι πρώτοι πελάτες μας ήταν επικεφαλής στελεχών της βιοτεχνολογίας. «Τώρα είναι η πελατεία είναι ευρύτερη. Περισσότεροι άνδρες, κυρίως της δεκαετίας του '60, αν και κυμαίνονται από τα τριάντα μέχρι τα ενενήντα. «Περίπου το 10-15 τοις εκατό είναι πραγματικά σε «biohacking» και θα κάνει άλλες θεραπείες, δίαιτες κλπ.

Ένα από τα πιο γνωστά στελέχη που στρέφονται στην παραβίωση είναι ο δισεκατομμυριούχος τεχνολογικός επενδυτής, Peter Thiel. Η Ambrosia επικοινώνησε πέρυσι με τον επικεφαλής ιατρικό διευθυντή της Thiel Capital, τον Jason Camm, ο οποίος εξέφρασε ενδιαφέρον για το έργο.

Ο Thiel βρήκε την διαδικασία ενδιαφέρουσα ως θεραπεία προσωπικής υγιεινής και είπε ότι δεν θα απαιτούσε έγκριση από την FDA. Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος δεν την έχει ακόμα "εντελώς" ξεκινήσει.

Οι επιστήμονες πειραματίστηκαν για πρώτη φορά με την παραβίωση στη δεκαετία του 1950, πολλά ηχηρά ονόματα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ λέγεται ότι ήδη την εφαρμόζουν εδώ και χρόνια, αλλά το τελευταίο διάστημα άρχισε να κερδίζει την προσοχή κι άλλων μελών της ελίτ και όχι μόνο.

Η Karamazin εξήγησε στην Inc ότι το αίμα ενός νεαρού οργανισμού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες που βελτιώνουν τη λειτουργία των κυττάρων και μπορεί να προωθήσει την παραγωγή αυτών των πρωτεϊνών στο σώμα του λήπτη.
 Ο Jeff Bezos, ιδρυτής της Amazon, έχει ανοίξει λογαριασμό χρηματοδότησης στην Unity, μια εταιρεία της Bay, που ελπίζει να σταματήσει τη διαδικασία γήρανσης και έχει συγκεντρώσει 116 εκατ. δολ.


Ο συνιδρυτής της Google, Sergey Brin, 43 ετών, πήρε επίσης μέρος τον περασμένο Μάιο στη "Μεγάλη Πρόκληση στη Μακροβιότητα της Υγείας", της Ιατρικής Ακαδημίας της Ιατρικής.

Η ερευνήτρια λέει ότι το αποτέλεσμα δείχνει να είναι «σχεδόν μόνιμο». 

​Κάποτε μεταφορικά λεγόταν ότι οι πλούσιοι πίνουν το αίμα των φτωχών. Χάρη στην επιστήμη, η... "μεταφορά" είναι πλέον γεγονός: Το αίμα φεύγει από τις φλέβες του άνεργου νέου και ρέει σε εκείνες που ξέρει πως να φοροδιαφύγει νόμιμα και πως να φτιάξει νέας τεχνολογίας ρομπότ για να δημιουργήσει κι άλλες στρατιές ανέργων.
Κι αν αναρωτιέστε αν είναι τυχαία όλη η τελευταία μόδα με τα έργα και τα σήριαλ με τους σικάτους σύγχρονους βαμπίρ, μην αναρωτιέστε καθόλου. Η τύχη εδώ, δεν έχει παίξει κανέναν απολύτως ρόλο...