Παρασκευή, Οκτωβρίου 6

Μειώσεις-σοκ στις συντάξεις ανώτατων λειτουργών…1400 € σύνταξη ο ΓΕΕΘΑ και ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΟ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΚΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ
4
Συντάξεις απαξίωσης για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και τους ανώτατους δικαστικούς προβλέπει το ασφαλιστικό σύστημα, όπως έχει διαμορφωθεί έπειτα και από τις τελευταίες παρεμβάσεις του νόμου Κατρούγκαλου.
Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι που έχουν το ύπατο αξίωμα των Ενόπλων Δυνάμεων, ως επίτιμοι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ λαμβάνουν από 1.420 έως και 1.583 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο έχουν υπηρετήσει και τα επιδόματα κινδύνου που λαμβάνουν. Παράλληλα, ο ίδιος νόμος
«κατεβάζει» τη σύνταξη του προέδρου του Αρείου Πάγου στα 1.471 ευρώ.
Η χαμηλότερη τιμή (περίπου 1.420 ευρώ) αφορά όσους προέρχονται από τον Στρατό Ξηράς, ενώ η υψηλότερη όσους δικαιούνται επιδόματα κινδύνου, είτε υπήρξαν ιπτάμενοι, προσωπικό υποβρυχίου, αλεξιπτωτιστές, ΟΥΚ και γενικά τα στελέχη που υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις.
Για δραματικές μειώσεις στις συντάξεις των δικαστικών, που φθάνουν στο 74% από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, κάνουν λόγο επτά δικαστικές ενώσεις.
Οι περικοπές, που προκαλούν και έντονες αντιδράσεις, με τον πρόσφατο νόμο του 2016 διαμορφώνουν πλέον τις συντάξεις των δικαστικών στα εξής επίπεδα: των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων στα 1.470 έως 1.500 ευρώ, ανάλογα με τη φορολόγηση που έχουν, ενώ των λοιπών δικαστικών από τον βαθμό του εφέτη έως και του αρεοπαγίτη στα 1.350 έως τα 1.400 ευρώ.

 makeleio.gr