Δευτέρα, Οκτωβρίου 2

Τρία κόλπα για να γλιτώνεις 200 θερμίδες κάθε μέρα

Αγχωνόμαστε συνεχώς για τα κιλά μας, τη διατροφή μας, το πώς θα αδυνατίσουμε, χωρίς πολλές φορές να συνειδητοποιούμε πως το μόνο που χρειάζεται είναι περισσότερη προσοχή στις λεπτομέρειες και όλα θα γίνουν πιο εύκολα. Για παράδειγμα:

Αντί για βούτυρο, βάλε λάδι: Αντικατέστησε το παχυντικό βούτυρο με αγνό, παρθένο ελαιόλαδο σε όλες σου τις συνταγές και θα μειώσεις αμέσως τις θερμίδες. Με προσοχή όμως, γιατί
όσο υγιεινό κι αν είναι το λάδι, αν το παρακάνεις γίνεται κι αυτό παχυντικό (όπως συμβαίνει με τα περισσότερα φαγητά, δηλαδή).

Διάλεξε σωστά τα δημητριακά σου: Ναι, μπορεί να θεωρείς πως ένα μπολ δημητριακά με γάλα το πρωί είναι ο καλύτερος τρόπος για να προσέχεις τη διατροφή σου, για τι δημητριακά μιλάμε όμως; Με σοκολάτα, με ξηρούς καρπούς και μέλι, με αποξηραμένα φρούτα, με νιφάδες γιαουρτιού; Όλα αυτά περιέχουν γλυκαντικές ουσίες που μόνο καλό δεν κάνουν στο σώμα σου, όσο υγιεινά και αν πιστεύεις πως είναι. Προτίμησε σκέτο μούσλι ή απλά δημητριακά ολικής άλεσης και αν θες πρόσθεσε μια κουταλιά μέλι ή λίγη υγιεινή γκρανόλα.

Η σαλάτα πάει με όλα: Κάνε συνήθεια το να τρως μια σαλάτα μαζί με κάθε γεύμα, για την ακρίβεια πριν το κυρίως γεύμα. Και, πρόσεξε, δεν εννοούμε σαλάτες με dressing και άλλα 15 υλικά. Μια απλή πράσινη σαλάτα με λίγο λάδι, λεμόνι και μπαλσάμικο, θα δροσίσει τον ουρανίσκο, θα σου δώσει πολλά θρεπτικά στοιχεία και θα σε φουσκώσει όσο πρέπει ώστε να μην το παρακάνεις με το φαγητό στη πορεία του γεύματος. Μπορείς να βάλεις σπανάκι, ρόκα, κινέζικο λάχανο, κόκκινο λάχανο, λίγο καρότο, λίγο κρεμμυδάκι και αμέσως έχεις την τέλεια σαλάτα.