Πέμπτη, Οκτωβρίου 12

Επί ΣΥΡΙΖΑ κλείνει η μία κλινική μετά την άλλη χωρίς καμιά ενημέρωση στον ελληνικό λαό . ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 κατέβασε ρολά το Θεραπευτηρίο Σωτήρ--25.07.2016 Λουκέτο μπήκε στην κλινική «Νέο Αθήναιον» στο Παγκράτι

Γ.Γρηγοριάδης: Αυτή είναι η αλήθεια για το κλείσιμο του Θεραπευτηρίου Σωτήρ  στο Νέο Ηράκλειο
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Γιώργος Γρηγοριάδης παραθέτει όλα τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο του Θεραπευτηρίου Σωτήρ στο Νέο Ηράκλειο.
Με μια μακροσκελή ανακοίνωση ο Γιώργος Γρηγοριάδης παραθέτει όλα τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο του Θεραπευτηρίου Σωτήρ στο Νέο Ηράκλειο.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει φυσικά σε δημοσιεύματα του Τύπου που απέδιδαν το κλείσιμο της κλινικής σε λόγους που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
«Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από τα ΜΜΕ που στην εξυπηρέτηση αλλότριων, αντιλαϊκών φυσικά, συμφερόντων κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παραμορφώσουν τα γεγονότα προς αντιπολιτευτική για τη Κυβέρνηση κατεύθυνση, με εξαίρεση, ευτυχώς, κάποιων έντιμων δημοσιογράφων. Για να τελειώνουμε με τους μύθους, τις υπερβολές και τις παραμορφώσεις πρέπει να πω ότι συμφωνώ απολύτως με τη Κυβέρνηση που, στον αγώνα της για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας των φτωχών, θυσιάζει την προστασία των, λιγότερο φτωχών, επιχειρήσεων» υπογραμμίζει ο Γ.Γρηγοριάδης, ιατρός και πρώην δήμαρχος Νέου Ηρακλείου.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του Γιώργου Γρηγοριάδη
Απευθύνεται στους κατοίκους του Ν. Ηρακλείου και κοινοποιείται σε όλες τις εφημερίδες και ΜΜΕ για να κάνουν όποια χρήση ή σχόλια επιθυμούν με την προϋπόθεση της δημοσίευσης του κειμένου ολόκληρου και όχι αποσπασματικά.

Με αφορμή τα όσα δημοσιεύονται και θρυλούνται από έντυπα και οπτικοακουστικά μέσα, σχετικά με τη διακοπή της λειτουργίας της μοναδικής νοσηλευτικής μονάδας της πόλης μας, ως αποτέλεσμα της έξωσης που πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες του κτιρίου την επόμενη της άρσης της σχετικής απαγόρευσης, θέλω να δηλώσω τα εξής:

α . – Αισθάνομαι βαθειά συγκίνηση για το τεράστιο κύμα συμπάθειας και συμπαράστασης της τοπικής κοινωνίας που εκδηλώνεται με μύριους τρόπους και ανταποκρίνεται στο δεσμό που έχει οικοδομήσει, μισόν αιώνα τώρα, η ταπεινότητά μου με την επιστημονική και πολιτική μου δραστηριότητα.

β . – Το ίδιο έχω να πω και για τους πολυάριθμους, λιγότερο ή περισσότερο γνωστούς, θεράποντες των Τεχνών που, στο όνομα της αλληλεγγύης των ανθρώπων του πνεύματος, μου δηλώνουν, με κάθε μέσον, την διαθεσιμότητά τους για βοήθεια,  που προφανώς είναι καλοδεχούμενη αλλά πιθανότατα ανίσχυρη απέναντι στον ωκεανό της άγνοιας και της αδιαφορίας που έχει εκθρέψει στη μεγάλη μάζα η κακουχία (οικονομική, πνευματική, συναισθηματική) καθοδηγούμενη από τον θνήσκοντα Καπιταλισμό.

γ . – Δεν περίμενα τίποτα καλύτερο από τα ΜΜΕ που στην εξυπηρέτηση αλλότριων, αντιλαϊκών φυσικά, συμφερόντων κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να παραμορφώσουν τα γεγονότα προς αντιπολιτευτική για τη Κυβέρνηση κατεύθυνση, με εξαίρεση, ευτυχώς, κάποιων έντιμων δημοσιογράφων. Για να τελειώνουμε με τους μύθους, τις υπερβολές και τις παραμορφώσεις πρέπει να πω ότι συμφωνώ απολύτως με τη Κυβέρνηση που, στον αγώνα της για τη διάσωση της πρώτης κατοικίας των φτωχών, θυσιάζει την προστασία των, λιγότερο φτωχών, επιχειρήσεων.

δ . – Η συγκυρία που οδήγησε στο κλείσιμο της « Κλινικής ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗ » ( μια ονομασία που προστέθηκε στην αρχική «Θεραπευτήριο ΣΩΤΗΡ» και δόθηκε από τη διοίκηση πριν εφτά χρόνια ως ανταπόδοση της εκ  μέρους μου δωρεάς του 51% του μετοχικού κεφαλαίου) δεν πρόκειται να θίξει την επιστημονική και επαγγελματική μου δραστηριότητα.
Για να καθησυχάσω όσους γνήσια ανησυχούν θα συνεχίσω να εργάζομαι και να διδάσκω, όπου μου προσφερθεί η δυνατότητα, όσο μου επιτρέπουν οι δυνάμεις μου και όσο παραμένω χρήσιμος έστω και για μια ανθρώπινη προσωπικότητα.
ε . – Και φυσικά να παίρνω μέρος στον παγκόσμιο αγώνα των εργαζομένων για την ανατροπή του απάνθρωπου χρηματοπιστωτικού συστήματος και των «φιλελεύθερων» πολιτικών που απεργάζονται την εξόντωση δισεκατομμυρίων ανθρώπων σ' όλον τον πλανήτη.
Γιώργος ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ
 =========================================================================

25.07.2016 Λουκέτο μπήκε στην κλινική «Νέο Αθήναιον» στο Παγκράτι

Με τα χρέη... βουνό

Κλινική «Νέο Αθήναιον»  
Το λουκέτο μπήκε στην κλινική τη στιγμή που η επιχείρηση οφείλει στους νυν και πρώην εργαζομένους της περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ
Λουκέτο, έπειτα από έξωση, μπήκε τελικά στην ιδιωτική κλινική «Νέο Αθήναιον», που βρίσκεται στο Παγκράτι, με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης -τον αγγειοχειρουργό Μιχάλη Χριστοφορίδη και τον αναισθησιολόγο Ιωάννη Τοπαλίδη- να αφήνουν χρέη εκατομμυρίων ευρώ προς όλες τις κατευθύνσεις.
Η έξωση πραγματοποιήθηκε από το Βελέντζειο Ιδρυμα Πρόνοιας και Μορφώσεως Πάρου, την Παρασκευή 15/7, έπειτα από οφειλές της επιχείρησης σε μισθώματα προς αυτό, ύψους 1,25 εκατομμυρίων ευρώ.
Το λουκέτο μπήκε στην κλινική τη στιγμή που η επιχείρηση οφείλει στους νυν και πρώην εργαζομένους της περισσότερα από τρία εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που η διεύθυνση της κλινικής είχε αποδεχτεί ότι οφείλει μέχρι και τις 25/11/2015 με αναλυτική ονομαστική κατάσταση που υποχρεώθηκε να παραδώσει στο υπουργείο Εργασίας. Τεράστιες είναι οι οφειλές και προς τα ασφαλιστικά ταμεία και προς τους πιστωτές.
Ωστόσο, το λουκέτο που μπήκε δεν μπορεί να θεωρηθεί απρόβλεπτη εξέλιξη, καθώς η πορεία της τα τελευταία χρόνια προδιέγραφε το μέλλον.
Πρόκειται για μια πορεία που έχουν ακολουθήσει και άλλοι επιχειρηματίες στις επιχειρήσεις των οποίων μπήκε λουκέτο, μετά από έξωση για συσσωρευμένες οφειλές σε μισθώματα των κτιρίων που νοίκιαζαν, έχοντας πρωτύτερα συσσωρεύσει ογκώδη χρέη από τα οποία, με αυτή τη μέθοδο, κατάφεραν τελικά να «ξεγλιστρήσουν».

Παραμύθια

Είναι χαρακτηριστικό ότι εδώ και τέσσερα χρόνια η διοίκηση της επιχείρησης είχε επιβάλει καθεστώς εκ περιτροπής... μισθοδοσίας προς τους εργαζόμενους με την καταβολή «έναντι» και κατά περιόδους.
Τα τρία τελευταία χρόνια η διεύθυνση της κλινικής παραμύθιαζε συνεχώς τους εργαζόμενους, προκειμένου να τους καθησυχάσει και να εκτονώσει τις αντιδράσεις τους, ότι θα ενταχθεί αρχικά στο «άρθρο 99» και στη συνέχεια στο «106β» του πτωχευτικού κώδικα, κάτι που δεν συνέβη ποτέ καθώς δεν πληρούσε τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Από την άλλη, οι ιδιοκτήτες της κλινικής δεν έκαναν το παραμικρό ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους που είχε συσσωρευτεί προς το Βελέντζειο Ιδρυμα.
Αντιθέτως, προσπάθησαν να το εμπαίξουν με μια «επιστολή-γνωστοποίηση πρότασης» που απέστειλαν προς αυτό, στην οποία ανέφεραν ότι προχωρούν στην εκχώρηση του ποσού που οφείλουν στο Βελέντζειο από τα χρήματα που οφείλει ο ΕΟΠΥΥ στην κλινική και ότι, από τις ίδιες οφειλές του ΕΟΠΥΥ, εκχωρούν επιπλέον 250 χιλιάδες ευρώ «για τη διάθεση καυσίμων προς χρήση του αεροπλάνου που διαθέτει το Ιδρυμα για τη διακομιδή ασθενών υπό μορφή δωρεάς, αναγνωρίζοντας τον κοινωφελή ρόλο και τη δράση του Βελεντζείου Ιδρύματος».
Μόνο που επρόκειτο για μια υπόσχεση δωρεάς με δήθεν καλές προθέσεις που, εκ των πραγμάτων, ήταν ανεδαφική, καθώς το αεροπλάνο αυτό βρίσκεται καθηλωμένο στο έδαφος εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια!

Αβάσιμοι ισχυρισμοί

Επιπλέον, υπό αμφισβήτηση τίθενται οι ισχυρισμοί τού πρόσφατα προσληφθέντος διευθυντή της κλινικής, Θεόδωρου Γιάνναρου, πρώην διοικητή του Νοσοκομείου «Ελπίς», σύμφωνα με τους οποίους οι οφειλές του Δημοσίου στην κλινική ανέρχονται στα 17 εκατ. ευρώ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», το ποσό ενδέχεται να είναι πολύ μικρότερο.
Συν τοις άλλοις, η εταιρεία «Ευρωθεραπεία Αθήναιον Α.Ε.», στην οποία ανήκει το «Νέο Αθήναιον», εμπλέκεται σε σκάνδαλο στο ΕΤΑΑ που είχε αποκαλύψει η «Εφ.Συν.» (βλ. «Αφαίμαξη και από ιδιώτες στον πολυτραυματία... ΕΤΑΑ», 30/11/2015).
Η εταιρεία είχε λάβει από το ΕΤΑΑ χρηματικό ποσό άνω των 250.000 ευρώ για νοσήλια, χωρίς την απαιτούμενη από τον νόμο επισύναψη της φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας και δίχως να γίνει συμψηφισμός με τις ογκώδεις οφειλές που είχε προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Μετά το λουκέτο που μπήκε στην κλινική, οι νυν και πρώην εργαζόμενοί της κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που τους οφείλονται, εκτός κι αν το υπουργείο Εργασίας, που είναι πλήρως ενημερωμένο για το ζήτημα και τις τελευταίες εξελίξεις, έχει την πολιτική βούληση να δράσει αποφασιστικά.
Κάτι που, σε πρώτη φάση, θα μπορούσε να κάνει παρεμβαίνοντας προς τον ΕΟΠΥΥ, ώστε να αποδεσμεύσει από τα χρήματα που οφείλει ο Οργανισμός στην κλινική τα οφειλόμενα προς τους εργαζόμενους, με βάση τα χρηματικά ποσά που αναφέρονται ονομαστικά σε συμφωνητικό που είχε υπογραφεί μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και της διεύθυνσης της κλινικής. Και, επιπλέον, προχωρώντας στην άμεση δέσμευση της άδειας λειτουργίας της κλινικής.efsyn.gr/