Παρασκευή, Οκτωβρίου 27

ΡΑΧΟΙ: ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ Διαλύω το κοινοβούλιο της Καταλονίας - Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου

Διάγγελμα προς τον Ισπανικό λαό απηύθυνε ο υπάλληλος της Παγκοσμιοποίησης Μαριάνο Ραχόι ανακοινώνοντας την διάλυση της Καταλανικής Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στην περιοχή στις 21 Δεκεμβρίου.

Ραχόι: Διαλύω το κοινοβούλιο της Καταλονίας - Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου
Διάγγελμα προς τον Ισπανικό λαό απηύθυνε ο Μαριάνο Ραχόι ανακοινώνοντας την διάλυση της Καταλανικής Βουλής και την προκήρυξη εκλογών στην περιοχή στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Μαριάνο Ραχόι είπε πως θα λειτουργήσει το άρθρο 155 και ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν είναι θέμα αναστολής της αυτονομίας, αλλά επιστροφής στην ομαλότητα το γρηγορότερο δυνατό, μία σταθερότητα που θα ξεκινήσει με το νόμο και την επιστροφή του νόμου στην Καταλονία. Διέλυσα το κοινοβούλιο και στις 21 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν εκλογές σε αυτή την περιφέρεια. Ο κ. Πουτζντεμόν είχε την ευκαιρία να προκηρύξει εκλογές και τώρα η κυβέρνηση προκηρύσσει εκλογές στην Καταλονία για να επιστρέψει την φωνή στους Καταλανούς».

Επιπλέον, δήλωσε ότι αποφάσισε να αποπέμψει τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και την κυβέρνηση της Καταλονίας, τονίζοντας ότι οι υπουργοί της κεντρικής κυβέρνησης θα αναλάβουν τα καθήκοντα της καταλανικής διοίκησης.

Όπως τόνισε ο Μαριάνο Ραχόι, ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας παύεται των καθηκόντων του.