Οι βουλευτές που χρεοκόπησαν την Ελλάδα επιμένουν στη διεκδίκηση αποζημιώσεων από το Δημόσιο – Ανάμεσα τους και ο Α.Τσοχατζόπουλος – Θέλει 250.000 να πληρώσει τα… χρέη του

Οι πρώην υπουργοί και βουλευτές δεν φτάνει που κατάντησαν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε εξαθλίωση ενώ αυτοί έτρωγαν και έπιναν με τα λεφτά...
των φορολογουμένων, θέλουν και σήμερα, να λάβουν αναδρομικά τεράστια ποσά γιατί, όπως ισχυρίζονται, οι μισθοί τους δεν ήταν σε πλήρη εναρμόνιση με αυτούς των ανωτάτων δικαστικών.

Σε περίπτωση δικαίωσης τους το ελληνικό Δημόσιο θα κληθεί να καταβάλει στους πρώην βουλευτές πολλά εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση (εκτιμάται πώς το ποσό μπορεί να φτάσει και τα 40 εκατομμύρια ευρώ), καθ’ ότι οι πολιτικοί διεκδικούν από 200.000 ευρώ έως 250.000 ευρώ. Είναι η ανταμοιβή τους γιατί και αυτοί βοήθησαν να μπει η χώρα στα μνημόνια και να δεσμεύονται οι περιουσίες των πολιτικών για οφειλές μερικών εκατοντάδων ευρώ.
Οι ίδιοι όμως συνεχίζουν να ζουν από το κράτος και θεωρούν πώς πρέπει κι’ όλας να αποζημιωθούν για το κακό που προκάλεσαν στη χώρα και στους Έλληνες. Ανάμεσα σε αυτούς που διεκδικούν αποζημίωση είναι και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος μάλιστα, όπως προκύπτει από διάλογο της δικηγόρου του και εισαγγελέα, που αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», περιμένει να υπάρξει απόφαση για να πληρώσει από τα 200.000-250.000 ευρώ που διεκδικεί τις οφειλές του προς το Δημόσιο.
Τα αναδρομικά χρήματα τα οποία διεκδικούν από το 2011 πρώην βουλευτές (τότε ο Α. Τσοχατζόπουλος δεν ήταν κατηγορούμενος) βασίζονται στο σκεπτικό πώς οι αποδοχές τους, όπως ανέφεραν στην αγωγή που κατέθεσαν πρέπει να αυξηθούν αυτοδικαίως με βάση τα ψηφίσματα της Βουλής (του 1964 και του 1975) που προβλέπουν ίσες αποδοχές με τους δικαστές.
Επικαλούνται τις αυξήσεις που αναγνώρισε για τους δικαστές το 2006 το Μισθοδικείο, αλλά και το μεταγενέστερο νόμο 3620/07 που ενσωμάτωσε τις αυξήσεις στις αποδοχές των δικαστών. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο είχε κάνει δεκτές αξιώσεις που στηρίζονται στις αυξήσεις που δόθηκαν με το ν. 3620/07, με βάση την πάγια νομολογία ότι «η αύξηση των προέδρων των ανωτάτων δικαστηρίων επιφέρει αυτοδικαίως με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις αντίστοιχη αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης».
Έτσι μεγάλος αριθμός βουλευτικών αγωγών εκκρεμεί και στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Το αρμόδιο Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έχει δικαιώσει συνταξιούχους βουλευτές, όμως το ΥΠΟΙΚ έχει καταθέσει αναίρεση και η υπόθεση εκκρεμεί για περισσότερους από 160 βουλευτές, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν αντιλαμβάνονται τι πραγματικά περνάει ο κόσμος.
Αυτή την απόφαση φέρεται να επικαλέστηκε η δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου σε δικαστήριο για παραβίαση του άρθρου 25 του ν. 1882/90, δηλαδή για «παραβίαση της προθεσμίας καταβολής των χρεών προς το Δημόσιο, που είναι βεβαιωμένα στις αρμόδιες υπηρεσίες, εφόσον αυτή αναφέρεται στη μη καταβολή τριών συνεχών δόσεων ή προκειμένου για χρέη που καταβάλλονται εφάπαξ σε καθυστέρηση καταβολής πέραν των δύο μηνών από τη λήξη του χρόνου καταβολής τους».
Μάλιστα υπήρξε διάλογος με την έδρα:
Πρόεδρος: Βλέπω εδώ ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να καταβάλει χρήματα, έχουν δοθεί 247 ευρώ.
Δικ. Τσοχατζόπουλου: Θα θέλαμε μια αναβολή. Ο κ. Τσοχατζόπουλος διεκδικεί χρήματα από το κράτος. Αναμένει την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Είχαν κάνει προσφυγές μαζί με άλλους βουλευτές ζητώντας αναδρομικά. Αξιώνει να λάβει 200.000 με 250.000 χιλιάδες ευρώ περίπου.
Εισαγγελέας: Αυτό είναι το 1/3 των χρημάτων που οφείλει όμως…
Δικ. Τσοχατζόπουλου: Το γνωρίζω αλλά είναι μια αρχή. Να σας πω ότι έκανε κι ένα ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον κ. Χουλιαράκη, και τον διαβεβαίωσε ο ίδιος ότι έρχεται ρύθμιση που θα αφορά και όσους δεν μπόρεσαν να μπουν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Του ανέφερε ότι αναμένεται άμεσα σχετική εγκύκλιος, που θα αφορά σε οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορία. Ζητάμε αναβολή για να μπει σε ρύθμιση ή να εξοφλήσει».
Τελικά, το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει αναβολή στην υπόθεση προκειμένου ο πρώην υπουργός, ο οποίος αναμένει και την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, να προσκομίσει σχετική απόφαση ρύθμισης των χρεών του.
pentapostagma.gr
http://fonaklas.blogspot.gr/2017/10/blog-post_418.html