Παρασκευή, Οκτωβρίου 20

Στο «σκοτάδι» οι έρευνες για την άγρια δολοφονία της 32χρονης Δώρας -Χαραγμένο στο πρόσωπο της ένα «Γ»

ΛΗΣΤΕΙΑ Η ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ;


Nέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη δολοφονία- «θρίλερ» της 32χρονης εφοριακού στο Β’ Νεκροταφείο, χθες το απόγευμα.
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης που διενήργησε τη νεκροψία, διαπίστωσε εκτός από τις 14 μαχαιριές στο στήθος και την καρδιά υπήρχε ένα σημάδι που του προκάλεσε εντύπωση. Δύο βαθιές χαρακιές στο δεξί μάγουλο της 32χρονης που σχηματίζουν το γράμμα “Γ” δεν δικαιολογούνται σε πρώτη φάση από το αιματηρό σκηνικό.



Ωστόσο είναι άγνωστο αν ο δολοφόνος το είχε χαράξει επίτηδες ή αν το τραύμα προκλήθηκε από τη μάχη που έδωσε το θύμα με τον δράστη.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα χτυπήματα ήταν στο θώρακα πρόσθια και την πλάτη. Επιπλέον, η άτυχη κοπέλα έφερε ένα τραύμα σε σχήμα Γ κεφάλαιο στη δεξιά παρειακή χωρά (μάγουλο). Δεν είναι ξεκάθαρο, εκτιμούν οι αστυνομικοί, ότι πρόκειται για χτυπήματα από την πάλη και έτσι το ενδεχόμενο ο δολοφόνος να ήθελε να αφήσει ένα σημειολογικό τραύμα, παραμένει ανοικτό.
Βίντεο-ντοκουμέντο από τις τελευταίες στιγμές της άτυχης 32χρονη λίγο πριν βρει τον θάνατο (ΒΙΝΤΕΟ)

Από τα τραύματα του θώρακα είχαν τρωθεί πνεύμονες και καρδιά. Μάλιστα αυτό στην καρδιά ήταν και το μοιραίο. Όπως φαίνεται, ο δράστης επιτέθηκε στην 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη μέσα στο Β' Νεκροταφείο με ιδιαίτερο μένος. Η άτυχη κοπέλα έδωσε μάχη για τη ζωή της, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη πάλης, ενώ είχε αμυντικά τραύματα και στο δεξί της χέρι. Το μαχαίρι της επίθεσης ήταν πλάτους δύο εκατοστών.
Για την ώρα οι αστυνομικοί θεωρούν πως όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αν και μιλούν για προσωπικά κίνητρα του δράστη, δεν αποκλείουν ακόμα και τη ληστεία. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε να καταθέσει και ο πρώην σύντροφός της, με τον οποίον είχαν διακόψει τις σχέσεις τους πριν από περίπου έναν χρόνο. Ο ίδιος φαίνεται να έχει ισχυρό άλλοθι.

Οι τελευταίες στιγμές της: «Είπε βοήθεια και ξεψύχησε…»
Στους δημοσιογράφους μίλησε εφημέριος πατήρ Θεόδωρος Γεωργόπουλος, σχετικά με το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, αυτό της 32χρονης εφοριακού μέσα στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, στα Πατήσια.
Όπως είπε, «ένα παλικάρι βρήκε πρώτο την κοπέλα, που προσπάθησε να καθίσει σε ένα τάφο, όμως όντας πολύ αδύναμη από τις μαχαιριές, έπεσε κάτω».
Όταν πήγα εγώ εκεί της λέω «Θοδώρα τι κάνεις;», είπε ο πατήρ Θεόδωρο «και ξεψυχούσε…», πρόσθεσε.
«Δεν πρόλαβε να πει τίποτα, παρά μόνο ‘’βοήθεια’’...», ανέφερε.
Σύρθηκε για μερικά μέτρα και ξεψύχησε πάνω σε έναν τάφο η 32χρονη… Στο φιλικό περιβάλλον στρέφονται οι έρευνες
Ο ιερέας δήλωσε ακόμα πως γνώριζε την 32χρονη Θεοδώρα Ζέμπερη καθώς εδώ και λίγους μήνες, πήγαινε συχνά στο νεκροταφείο. Είχε χάσει έναν στενό της φίλο και αυτό της είχε στοιχίσει, εξήγησε ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα την είχε συμβουλεύσει να λάβει και ιατρική βοήθεια για τα όσα αισθανόταν. Πράγματι, λίγο αργότερα που την ξανασυνάντησε, του εκμυστηρεύτηκε ότι είχε δει ψυχίατρο. Έκτοτε ερχόταν τακτικά στο νεκροταφείο, είπε, αλλά δεν είχε τύχει να ξανασυζητήσουν σχετικά.
Όπως ενημέρωσε ο ιερέας, την ώρα της δολοφονίας, γύρω στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, στο νεκροταφείο βρίσκονταν 4-5 άτομα, όλα μακριά από το σημείο του εγκλήματος. Επίσης είπε πως από μπροστά, ο τοίχος της περίφραξης του νεκροταφείου είναι ψηλός, προς τα πίσω όμως η μάντρα χαμηλώνει και από τα σύρματα μπορεί πιο εύκολα να μπει και να βγει κάποιος.

«Σχεδιασμένη δολοφονία» καταγγέλλει ο πατέρας της
Ο πατέρας της κοπέλας μοιάζει να ρίχνει το βάρος του στις υποθέσεις που χειριζόταν το παιδί του, στο πλαίσιο της εργασίας της ως ελεγκτής της εφορίας.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Ant1, ο πατέρας της άτυχης 32χρονης εκφράστηκε με οργή για τον άδικο χαμό του παιδιού του που όπως είπε έγινε σε κεντρικό σημείο και άρα επρόκειτο για σχεδιασμένη δολοφονία, από κάποιον που είχε πάει εκεί με σκοπό να δολοφονήσει την κοπέλα. Την μαχαίρωσε πισώπλατα, είπε ο ίδιος και επέμεινε στο ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν όλες οι υποθέσεις που χειριζόταν ως ελεγκτής σε μεγάλη ΔΟΥ της Αττικής η 32χρονη κόρη του.
Έπρεπε να την προστατεύουν, είπε ακόμα, προσθέτοντας πως αν ήξερε πως το παιδί του χειριζόταν κάποια «περίεργη» υπόθεση, δεν θα την άφηνε από τα μάτια του.
Όπως είπε, δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ο δολοφόνος κυνήγησε την κοπέλα απέξω μέσα στο νεκροταφείο, ούτε πώς διέφυγε μετά, αλλά, τόνισε, πρόκειται για ένα πολυσύχναστο σημείο, σε ώρα με μεγάλη κίνηση και άρα δεν δικαιολογείται κανένα «σκοτεινό σημείο» στην υπόθεση.


ΕΛΑΣ: Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι σχετίζεται με το ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ
«Έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι η δολοφονία της 32χρονης γυναίκας που δολοφονήθηκε στο Β΄ Νεκροταφείο, σχετίζεται με το γεγονός ότι ήταν ελεγκτής στο ΣΔΟΕ».
Αυτό αναφέρουν πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχετικά με την υπόθεση της ανθρωποκτονίας στα Άνω Πατήσια.
«Όλα τα άλλα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αυτή τη στιγμή, ως προς τα αίτια της ανθρωποκτονίας» πρόσθεσαν οι ίδιες αστυνομικές πηγές, ενώ οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι σε πλήρη εξέλιξη.
Η 32χρονη έχει δεχθεί τρεις ή τέσσερις μαχαιριές, ενώ το πόρισμα του ιατροδικαστή, που αναμένεται σήμερα, πρόκειται να «ρίξει φως» στην υπόθεση.

ΑΑΔΕ: Βαθύτατα συλλυπητήρια- Οι υπηρεσίες μας στη διάθεση της Αστυνομίας
Στη διάθεση των διωκτικών αρχών για κάθε πληροφορία που ενδέχεται να βοηθήσει στη διελεύκανση της άγριας δολοφονίας της εφοριακού, Θεοδώρας Ζέμπερη, είναι οι υπηρεσίες του ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τον διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργο Πιτσιλή.
Ο κ. Πιτσιλής δήλωσε αναλυτικά:
«Είμαστε συγκλονισμένοι από τη βάναυση δολοφονία της υπαλλήλου μας Θεοδώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.
Επικοινώνησα εχθές το βράδυ, αμέσως μόλις πληροφορήθηκα το τραγικό περιστατικό, με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και του ανέφερα ότι οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεση των διωκτικών αρχών της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να παράσχουν κάθε πληροφορία, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαλεύκανση του στυγερού αυτού εγκλήματος.
Βαθύτατα συλλυπητήρια, εκ μέρους όλου του προσωπικού της Α.Α.Δ.Ε., στην οικογένεια και τους οικείους της αδικοχαμένης συναδέλφου μας».https://thecaller.gr/callers-choice/sygklonizei-i-mitera-tis-dwras-gia-ton/