Τρίτη, Οκτωβρίου 3

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει 34 δις φόρους τους επόμενους 6 μήνες για να διασωθεί!


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να εισπράξει από τον ελληνικό λαό, από σήμερα και μέχρι τον Δεκέμβριο, 34 δις ευρώ, διαφορετικά θα ενεργοποιηθεί ο «κόφτης» των δημοσίων δαπανών.

Σύμφωνα με το enikos, η καθαρή πρόσθετη επιβάρυνση που αναλογεί για το 2016 από τα μέτρα σε άμεσους, έμμεσους φόρους και εργοδοτικές εισφορές πρόσθεσε άλλα 1,2 δισ. ευρώ στις ήδη υφιστάμενες υποχρεώσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Από αυτά τα 800 εκατ. ευρώ προέρχονται από το χαμηλότερο αφορολόγητο και νέα φορολογική κλίμακα σε μισθωτούς και συνταξιούχους και 400 εκατ. ευρώ από τα πρόσθετα έσοδα που αναμένεται να εισπραχθούν από την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% και τις αυξήσεις συντελεστών στα νησιά και τις επιμέρους αυξήσεις σε έμμεσους φόρους.



Ας σημειωθεί ότι τα ζωντανά ληξιπρόθεσμα αυξάνονται κατά 1 δις περίπου το μήνα.



Την ίδια στιγμή μόλις 17.000 οφειλέτες χρωστούν συνολικά περίπου τα 65 από τα σχεδόν 90 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, εντούτοις ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ κυνηγάει τους μικροοφειλέτες..



Αν δεν τα εισπράξει αυτά τα λεφτά και αναγκαστεί να πάει σε περικοπή δημοσίων δαπανών, δεν τον βλέπω καλά στην κυβέρνηση.


Στο μεταξύ, μέσα στο 2016 και μέχρι τώρα, σημειώθηκε νέο ρεκόρ κατασχέσεων ακινήτων και λογαριασμών από τον αριστερό ΣΥΡΙΖΑ. 

Πάνω από 100.000 κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών το μήνα. Ενώ οι αριστεροί στέλνουν ραβασάκια και τηλεφωνούν στα σπίτια ακόμα και για οφειλές ευτελών ποσών. 


Ζωή να έχουμε εμείς οι φορολογούμενοι να πληρώνουμε για χάρη του ολιγαρχικού καθεστώτος.

Π.Χασάπης
.logiosermis.net