Σάββατο, Οκτωβρίου 7

Πίνετε ζεστό νερό; 7 εκπληκτικοί λόγοι για να αρχίσετε να το κάνετε

Σίγουρα έχετε ακούσει πολλά για τα οφέλη που έχει για την υγεία η κατανάλωση ζεστού νερού με λεμόνι. Τι ισχύει όμως για το σκέτο ζεστό νερό;
Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και την ινδική κουλτούρα, ξεκινώντας την ημέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό βοηθάτε την εκκίνηση του πεπτικού και απολαμβάνετε μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Προσοχή όμως: δεν ισχύει ο κανόνας όσο πιο ζεστό, τόσο καλύτερα. Η ιδανική θερμοκρασία είναι οι 50 βαθμοί Κελσίου, ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο καταστροφής των επιθηλιακών κυττάρων στο στόμα και το λαιμό σας.
Δείτε 7 εκπληκτικά οφέλη από την κατανάλωση ζεστού νερού:

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Η κατανάλωση ζεστού νερό από μόνη της δεν προκαλεί απώλεια βάρους, μπορεί όμως να αποτελέσει σύμμαχό σας αν προσπαθείτε να αδυνατίσετε. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και να κάψετε περισσότερες θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας. Το ζεστό νερό βοηθά επίσης τον καθαρισμό του εντέρου και την αποφυγή του φουσκώματος.
sunaxi

Βοηθά στην αποσυμφόρηση της μύτης

Όλοι αναζητούμε γιατροσόφια για να απαλλαγούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα από το κρυολόγημα. Το ζεστό νερό βοηθά στην ανακούφιση κάποιων συμπτωμάτων μιας λοίμωξης του αναπνευστικού. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ζεστού νερού συμβάλλει στη ρινική αποσυμφόρηση ταχύτερα απ’ ότι η κατανάλωση κρύου νερού, επειδή η υψηλότερη θερμοκρασία επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο αποβάλλεται η βλέννα.
teeth brush

Είναι πιο «φιλικό» για τα δόντια

Τα δόντια σας θα σας ευγνωμονούν για την κατανάλωση ζεστού νερού. Ποιος δεν έχει «τιναχτεί» από τον πόνο, όταν καταναλώνει κάτι πολύ κρύο; Το ζεστό νερό είναι πιο φιλικό για όσους έχουν σφραγίσματα, επειδή κάποια λευκά υλικά πλήρωσης που χρησιμοποιούνται στην οδοντιατρική, συστέλλονται από την κατανάλωση κρύου νερού και μπορούν ακόμη και να αποκολληθούν. Βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν είναι πολύ ζεστό, καθώς και αυτό μπορεί να γίνει επιζήμιο για τα δόντια.
pepsi

Βοηθά στην πέψη

Το ζεστό νερό έχει αγγειοδιασταλτική δράση, που σημαίνει ότι προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και διεγείρει τη ροή του αίματος, διευκολύνοντας την πέψη. Η κατανάλωση ζεστού νερού μετά από ένα λιπαρό γεύμα βοηθά στη γαλακτωματοποίηση των λιπών, καθιστώντας τα πιο εύπεπτα. Πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό κάθε πρωί με άδειο στομάχι και θα δείτε βελτίωση στη λειτουργία του πεπτικού.
toxins

Αποβάλλει τις τοξίνες

Η κατανάλωση ζεστού νερού αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος, διεγείροντας τη διαδικασία εφίδρωσης, η οποία είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το σώμα αποβάλλει τις τοξίνες. Όταν καταναλώνετε τακτικά νερό με λεμόνι, το ζεστό νερό βοηθά στην εξισορρόπηση όλων των όξινων τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά. Αν δεν σας αρέσει το λεμόνι, δοκιμάστε το πράσινο τσάι, το οποίο μειώνει τη δράση των ελεύθερων ριζών στο σώμα.
pain

Είναι φυσικό αναλγητικό

Ενώ το κρύο νερό προκαλεί συστολή των μυών, η κατανάλωση ζεστού νερού αυξάνει τη ροή του αίματος στους ιστούς, προκαλώντας χαλάρωση των μυών. Αυτό μπορεί να βοηθήσει σε όλα τα είδη του πόνου, από τις αρθρώσεις μέχρι το στήθος. Η κατανάλωση ζεστού νερού πριν τον ύπνο λειτουργεί χαλαρωτικά και μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα και καλύτερα και το πρωί να ξυπνήσετε αναζωογονημένοι.
duskoiliotita

Αντιμετωπίζει τη δυσκοιλιότητα

Η δυσκοιλιότητα προκαλείται από αδράνεια στο έντερο που συχνά οφείλεται σε αφυδάτωση. Αν ξεκινάτε κάθε μέρα με ένα ποτήρι ζεστό νερό με άδειο στομάχι, θα βοηθήσετε τις κινήσεις του εντέρου και θα μειώσετε την πιθανότητα δυσκοιλιότητας. Αν μπορείτε να το αντέξετε, πιείτε ζεστό νερό όλη την ημέρα για να αποκομίσετε ακόμη περισσότερα οφέλη.
Πηγή: Reader’s digest
Διαβάστε επίσης:
Νερό με λεμόνι: Μύθοι & αλήθειες για τα οφέλη του στην υγεία
Πότε πρέπει να πίνετε κρύο και πότε ζεστό νερό


Πηγή