Τρίτη, Οκτωβρίου 17

Απαγορεύθηκαν οι μπούρκες στην Αυστρία - Αστυνομικοί τις βγάζουν από μουσουλμάνες

Είναι η 5η ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει τις μπούρκες, εδώ οι Συριζαίοι προσπαθούν να βάλουν σε εμάς μπούρκες !
- Σε εφαρμογή τέθηκε την 1η Οκτωβρίου στην Αυστρία ο νόμος που απαγορεύει σε μουσουλμάνες να κυκλοφορούν με μπούρκα ή νικάμπ σε δημόσιο χώρο.
- Αρκετές γυναίκες αναγκάστηκαν ήδη να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αστυνομικών και να βγάλουν το χαρακτηριστικό κάλυμμα του προσώπου τους.



(Μουσουλμάνα στην πόλη Ζελ αμ Σε -νότια του Σάλτσμπουργκ- βγάζει το πέπλο παρουσία αστυνομικών).
Η 5η ευρωπαϊκή χώρα που απαγορεύει την χρήση πέπλων κάλυψης ολόκληρου του προσώπου, όπως η μπούρκα και η νικάμπ σε δημόσιο χώρο, έγινε η Αυστρία, μια κίνηση που προκάλεσε το πρόσφατο κύμα μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες.
Η απαγόρευση θα ισχύει επίσης για κασκόλ, μάσκες και μακιγιάζ κλόουν που καλύπτουν τα πρόσωπα για να αποφευχθεί η διάκριση κατά του μουσουλμανικού κώδικα ενδυμασίας.
Οι περιορισμοί αποσκοπούν στη «διασφάλιση της συνοχής των πολιτών σε μια ανοιχτή κοινωνία» αναφέρει η κυβέρνηση, με τους παραβάτες να τιμωρούνται με πρόστιμο μέχρι και 150 ευρώ.


«Η αποδοχή και ο σεβασμός των αυστριακών αξιών αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχή συμβίωση του Αυστριακού πληθυσμού και των ανθρώπων από τρίτες χώρες που ζουν στην Αυστρία» διαμηνύει η Βιέννη.
Τα μέτρα, παρόμοια με εκείνα άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ισχύουν επίσης και για τους επισκέπτες, παρόλο που πολλοί Άραβες κάνουν διακοπές στις αλπικές χώρες.
Η νομοθεσία εισήχθη από την εξερχόμενη κυβέρνηση του καγκελάριου Κρίστιαν Κερν. 
Ομάδα Αλήθειας