ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΩΦΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!! Σπάνε σε κομμάτια τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά για να τα «ξεπουλήσουν»!

1

Κατατέθηκε η αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών για την ένταξη σε καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά.
Στην αίτηση που κατέθεσαν το Ελληνικό Δημόσιο από κοινού με την Τράπεζα Πειραιώς, καθώς είναι οι πιστωτές με τις περισσότερες οφειλές της εταιρείας, ζητούν την τοποθέτηση ειδικού διαχειριστή με σκοπό την πώληση των περιουσιακών στοιχείων των ναυπηγείων μέσω της διαδικασίας
πλειστηριασμού με στόχο την ανεύρεση νέου επενδυτή και την ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.
Με την αίτηση αυτή το Ελληνικό Δημόσιο ζητά να ικανοποιηθεί για το σύνολο των κρατικών ενισχύσεων που έχουν δοθεί προς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ποσό το οποίο μαζί με τις προσαυξήσεις φτάνει τα 665 εκατ. ευρώ ενώ η Τράπεζα Πειραιώς για οφειλές συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ. Ωστόσο η εταιρεία έχει σημαντικές οφειλές και προς τρίτους και προς τους εργαζόμενους.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση αναφορικά με το μέλλον των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στόχος είναι ο διαχωρισμός τους σε εμπορικό και στρατιωτικό σκέλος και στην συνεχεία η ανεύρεση επενδυτών.
Πληρώσαμε «χρυσάφι» τον Ιταλολιβανέζο ιδιοκτήτη
Δεν έχουν περάσει παρά μοναχά λίγες ημέρες από την σημαντική απόφαση του διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, βάσει της οποίας ο Ιταλολιβανέζος μεγαλοεπιχειρηματίας και πρώην ιδιοκτήτης των ναυπηγιών, Ισκαντάρ Σάφα και η εταιρεία του, πρέπει να λάβουν από το ελληνικό δημόσιο 180 εκατ. για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών του υποχρεώσεων σε ότι αφορά τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά και την υποχρέωση που είχαν αναλάβει να ολοκληρώσουν τα προγράμματα κατασκευής υποβρυχίων «Αρχιμήδης» και «Ποσειδών ΙΙ».
Επίσης, το διαιτητικό δικαστήριο καταλόγισε ευθύνες στο ελληνικό Δημόσιο για τον τρόπο με τον οποίο είχε χειριστεί το πρόστιμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις κρατικές ενισχύσεις στο ναυπηγείο.makeleio.gr