Δευτέρα, Οκτωβρίου 2

Ντάισελμπλουμ: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα πιστό και υπάκουο σκυλί, που κάνει ότι του πουν τα αφεντικά του

Ντάισελμπλουμ: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός»
Υπό τον τίτλο, «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019», ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δίνει εκτενή συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Καθημερινή», με αναφορές τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στην αντιπολίτευση.

Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης, ο Ολλανδός μπουκλάκιας  δηλώνει για τον Έλληνα πρωθυπουργό: «Θαυμάζω τον Αλέξη Τσίπρα, που έπεσε στα τέσσερα και κάνει ότι του πούμε. απέδειξε ότι είναι ένας επιτυχημένος πολιτικός,γεννημένος προδότης της χώρας του .. Δεν χρειάζεται να συμφωνώ με κάθε του πολιτική πρωτοβουλία και άποψη», διευκρινίζει και προσθέτει:

«Η επαναφορά μιας χώρας στη σταθερότητα, όμως, είναι κρίσιμη. Ο Τσίπρας ήρθη στο ύψος των περιστάσεων, ως όφειλε.... γιατί είναι πολλά τα λεφτά της προδοσίας»

Ο πρόεδρος του Eurogroup εκφράζει εξάλλου την «ταπεινή επιθυμία» του για «αγαστή συνεργασία όλου του πολιτικού κόσμου, με στόχο το εθνικό συμφέρον. Είμαι και εγώ πολιτικός και συνηθίζουμε να εστιάζουμε στα βραχυπρόθεσμα οφέλη και στα πολιτικά συμφέροντα. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό, αν και στην περίπτωση αυτή το διακύβευμα θα έπρεπε να αφορά μόνο την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας. Απέναντι σε τέτοιες προκλήσεις, τα κόμματα οφείλουν να συνεργάζονται», υποστηρίζει ο Γ. Ντάισελμπλουμ.