Κυριακή, Οκτωβρίου 29

"ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ"

ταξιδιώτης.jpgΦεύγουν οι Έλληνες λέει από την Ελλάδα.... Και κυρίως οι νέοι επιστήμονες..  Κάποιοι λένε κακώς φεύγουν, να μείνουν να παλέψουν! Αλλά πως να παλέψουν και έναντι ποιου. Να παλέψουν σε ποιο σύστημα υγείας? Σε αυτό που δεν μπορεί να καλύψει ούτε βασικές ανάγκες, που λειτουργεί ακόμα χάρη στο φιλότιμο των ειδικευόμενων? Να παλέψουν σε ποια επιστημονική κοινότητα, με ποια εφόδια, υπάρχει κάποια πρόνοια για αυτούς εκτός από φόρους και κυνήγι? Φροντίζουν αυτοί που τους διώχνουν να τους αφήνουν ελάχιστες επιλογές για αυτό. Και αυτοί είναι φυσικά οι
κυβερνώντες.
Οι κυβερνώντες έχουν δείξει τις προθέσεις τους πολύ καιρό πριν αναλάβουν την διακυβέρνηση της χώρας. Άλλοτε σαν καταληψίες, άλλοτε σαν συνδικαλιστές, άλλοτε σαν αδικημένοι διαδηλωτές, δεν επέτρεψαν ποτέ να προχωρήσει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση ουσίας σε αυτό τον τόπο. Πάντα στο όνομα του προοδευτισμού και της υπεράσπισης του λαού.
Βέβαια για όλα αυτά είχαν να πουν για τις "ελευθερίες" του ατόμου και τα "δικαιώματα" που καταπατώνται και πολλά άλλα τσιτάτα, για να ακολουθούν τα "πρόβατα" και να αισθάνονται και επαναστάτες γιατί μπορούσαν να κάνουν ότι ήθελαν και μάλιστα ατιμωρητί. Τόσα χρόνια σπάνε κάθε μέρα την Αθήνα και τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι τώρα λόγο της "πολιτικής ορθότητας". Τώρα θα γίνει?
Οι νέοι όμως φεύγουν γενικότερα. Γιατί? Γιατί βλέπουν και ζουν την παρακμή καθημερινά. Γιατί οι περισσότεροι είναι άνεργοι και η κυβέρνηση φροντίζει μόνο όσους "πάνε με τα νερά της". Δεν αρκούν οι προθέσεις και οι δηλώσεις. Χρειάζονται πράξεις και αυτές όταν και όποτε γίνονται είναι το λιγότερο περίεργες και σκοπό έχουν όχι να υπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο, αλλά να επιβάλουν ίδιες αντιλήψεις και ιδέες. Οι πολιτικές που ακολουθούνται δεν έχουν κανένα σκοπό, παρά την μετατροπή της κοινωνίας σε υποχείριο και υποκείμενη σε πελατειακή σχέση.
Μόνο κατινιά και κακία βγάζει ο τρόπος διακυβένησης. Και σε κάθε περίπτωση επιχειρούν να δικαιολογούν ακραίες δράσεις για να μην χάσουν την στήριξη διαφόρων περιθωριακών ομάδων, που νομίζουν ότι είναι κυβέρνηση. Για αυτό και δικαιολογούν τις ομάδες των αναρχικών που σπάνε την περιουσία του κόσμου, όπως πρόσφατα στην Ερμού, τους κάθε λογής καταληψίες και οποιονδήποτε εκφράζει την απέχθεια του για τους Έλληνες και την Ελλάδα, γιατί θεωρούν ότι έτσι είναι γίνονται προοδευτικοί και αρεστοί σε αυτούς που τους στηρίζουν σε εσωτερικό και κυρίως στο εξωτερικό της χώρας!!!.
Οι καταλήψεις των σχολείων, των ανώτερων και ανώτατων ιδρυμάτων ποιους έχουν ωφελήσει? Τους μαθητές, τους φοιτητές, την Ελληνική κοινωνία?. Κανέναν από αυτούς. Τα ξένα ιδρύματα όμως ΝΑΙ. Αλλά οι οργανωτές πανηγυρίζουν για την "επιτυχία" που οι φοιτητές περνάνε τα μαθήματα χωρίς να έχουν ιδέα τι λένε αφού λόγο των συνεχόμενων καταλήψεων δεν τους παραδόθηκαν ποτέ σαν διδασκαλία και σαν ύλη. Προφανώς και η παιδεία δεν αναβαθμίζεται έτσι, ούτε και το επίπεδο ανεβαίνει.  
Η ίδια λογική επικρατεί σε όλες τις δράσεις των κυβερνώντων και δεν φαίνεται να καλυτερεύει η κατάσταση. Έχουμε πολλά να δούμε ακόμα από αυτούς και είναι και αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να κυβερνήσουν ξανά. Προφανώς γιατί ξέρουν σε ποιους απευθύνονται.

Greek Citizen