Οι κάτοικοι Εξαρχείων ζητούν μείωση των δημοτικών τελών επειδή δεν προστατεύονται από τους αναρχοάπλυτους: Πλήρης η απουσία του κράτους

molotof.14.10.708
Για πλήρη απουσία του κράτους μιλούν κάτοικοι των Εξαρχείων, ενώ στην περιοχή σημειώθηκαν για ένα ακόμη βράδυ επεισόδια.

Η περιοχή είναι σαν να μην υπάγεται στην ελληνική επικράτεια, εκτιμούν οι κάτοικοι των Εξαρχείων, σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο του δήμου Αθηναίων, Γιώργο Αποστολόπουλο, ο οποίος τόνισε ότι εξαιτίας αυτού ζητούν τη μείωση των δημοτικών τελών.

Ο κ. Αποστολόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ότι και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις η αστυνομία επέλεγε να μην παρεμβαίνει στην περιοχή. «Αλλά, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το φαινόμενο έχει ενταθεί», συμπλήρωσε, καταγγέλλοντας ότι η αστυνομία δεν πλησιάζει καν την πλατεία, υπηρεσίες και τράπεζες φεύγουν από την περιοχή ενώ έχουν απειληθεί ακόμα και εργαζόμενοι στην καθαριότητα που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.
Μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής νεαροί έβαλαν φωτιές σε κάδους στα Εξάρχεια και έστησαν οδοφράγματα στις οδούς Στουρνάρη, Μπουμπουλίνας, Τοσίτσα και Χαριλάου Τρικούπη.
Παράλληλα, έκαναν διαδοχικές επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιριών των ΜΑΤ. Δεν υπήρξε τραυματισμός, ενώ για τα επεισόδια δεν έγιναν προσαγωγές.