Παρασκευή, Οκτωβρίου 6

Χρήστος Σπίρτζης – Στο μυαλό ενός πραγματικού «αριστερού»



Ο Χρ. Σπίρτζης είναι μεταγραφή στον ΣΥΡΙΖΑ από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. (Μέσω Τράπεζας Αττικής…). Βαρύ πυροβολικό, όχι αστεία. 
Ιδρυτής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Σοσιαλιστικής Κίνησης παρακαλώ. Προσέχετε; Και ριζοσπαστική και αριστερή και σοσιαλιστική…

Προχθές μίλησε στην Αυγή. Και δήλωσε κατηγορηματικά (έμφαση στο κατηγορηματικά παρακαλώ…) ότι «θα μπει τέλος στο καθεστώς αδιαφάνειας με τις εταιρείες διαμεσολάβησης». Ναι φυσικά την Beat εννοεί, τους ανταγωνιστές του μπάρμπα Θύμιου.
Τωρα πως γίνεται να κατηγορείται για αδιαφάνεια μια εταιρεία που όλη της η δραστηριότητα φαίνεται με ένα κλικ στην οθόνη του κινητού, είναι ένα θέμα… Αλλά ο Χρ. Σπίρτζης κάτι θα ξέρει παραπάνω.
Ο κ. Σπίρτζης είναι και αποφασισμένος. Αποφασισμένος όπως λέει στην Αυγή «να θεσμοθετήσει το πλαίσιο ώστε να λογοδοτούν όλες αυτές οι επιχειρήσεις».
Προσέχετε το ρήμα; Να λογοδοτούν! Ουτε στην ΚΟΒ Άνω Λιοσίων να ήμασταν.
Μήπως τους ζητήσει να κάνουν και αυτοκριτική; Κανένα κόκκινο μεροκάματο;
Σε κάθε περίπτωση λέει ο υπουργός Μεταφορών πρέπει «να μπορούμε να τις ελέγχουμε ως κράτος».
Ε φυσικά. Που ζούμε; Σε ελεύθερη κοινωνία; Σε καπιταλισμό;
Είναι δυνατόν να υπαρχουν εταιρείες εκτός ελέγχου του Χ. Σπίρτζη;
Αλλά υπάρχει εξήγηση.
Όπως μας ενημερώνει ο κ. Σπίρτζης (πάντα στην Αυγή), «η taxibeat μπορεί να είναι η καλύτερη εταιρεία του κόσμου, το ελληνικό δημόσιο όμως δεν το ξερει».
Εδώ μπορείτε να γελάσετε άφοβα. Όχι γιατί ο αρμόδιος υπουργός που θελει να «δέσει χειροπόδαρα» την beat, (κάνοντας το χατήρι του μπάρμπα Θύμιου), δεν ξέρει καν το όνομα της εταιρείας που έβαλε στο στόχαστρο. Αυτό είναι πταίσμα.
Αλλά γιατί εκπλήσσεται με την άγνοια και την ανικανότητα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. (Άσε που εμμέσως παραδέχεται ότι η beat είναι παράδειγμα προς μίμηση…).
Αλλά αλήθεια, τι δεν ξέρει η δημόσια διοίκηση που θα έπρεπε να ξέρει;
Εδώ ο υπουργός Σπίρτζης είναι αποκαλυπτικός.
«Το ελληνικό δημόσιο, λέει, δεν ξέρει πόσες και τι συμβάσεις υπογράφει η beat και με ποιους. Μπορεί δηλαδή, λέει ο υπουργός Σπίρτζης, η εταιρεία αντί να έχει σύμβαση με ταξί, να έχει με έναν ιδιώτη που δεν έχει άδεια επαγγελματία ή ακόμα και κανονική άδεια»… Σοβαρά;
Γιατί αρκεί να κάνει ένα κλικ στην εφαρμογή της beat ο Χρήστος Σπίρτζης, για να αντιληφθεί ότι όλα όσα λέει είναι απλά μπούρδες. Μέχρι και φώτο του οδηγού υπάρχει και αριθμός κυκλοφορίας και όλα.
Γιατί τα λέει; Μια εκδοχή ότι απλά λέει ψέματα. Δεν είναι η πρώτη φορά.
Η άλλη εκδοχή, είναι ότι ίσως υποψιάζεται κι αυτός, μαζί με τον Θύμιο Λυμπεροπούλο, ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σατανικό «σχέδιο πολυεθνικών εταιρειών να διαλύσουν τον κλάδο των ταξιτζήδων».
Και όχι μόνο ζούμε την επίθεση των πολυεθνικών, και μόνο ο Θύμιος Λυμπερόπουλος δίνει σαν άλλος ακρίτας τη μάχη με τα συμφέροντα (μαζί με τον Χρ. Σπίρτζη), αλλά αυτές οι άθλιες πολυεθνικές συνεργάζονται, όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, με μια «εγχώρια συντεχνία, που προσπαθεί να ανέλθει στην εξουσία, έχοντας πίσω της τους νταβατζήδες».
Να ένας καινούργιος ορισμός της Νέας Δημοκρατίας που σίγουρα ταιριάζει στον Χρ. Σπίρτζη…
Ο κ. Λυμπερόπουλος βέβαια, πιο σοβαρός από τον Χ. Σπίρτζη, δεν ισχυρίζεται ότι η beat συνεργάζεται με μη επαγγελματίες ταξί. Μάχη ενάντια στις πολυεθνικές και στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο δίνει. Μάχη ενάντια στην προμήθεια που παίρνει η beat από τους ταξιτζήδες δίνει και «στις συνθήκες γαλέρας που καταληστεύουν τους οδηγούς».
Γι΄ αυτό μας ενημερώνει, το 1/3 των οδηγών που πέρασαν από την Beat την έχουν εγκαταλείψει.. Τωρα αν αυτοί οι οδηγοί κόπηκαν από την ίδια την εταιρεία γιατί δεν προσέφεραν ικανοποιητικές υπηρεσίες (κάνουν τέτοια οι συνάδελφοι του Θύμιου Λυμπερόπουλου;) δεν περνά καν από το μυαλό του προέδρου των αυτοκινητιστών.
Ούτε μας εξηγεί γιατί οι υπόλοιποι οδηγοί συνεχίζουν να συνεργάζονται με την εταιρεία. Μόνο ο κ. Λυμπεροπουλος ξέρει τα συμφεροντά τους;
Αλλά τα πράγματα είναι πιο σκοτεινά ακόμα και απ΄ ό,τι φαίνονται.
Όπως μας πληροφορεί ο συντάκτης της Αυγής, στους επενδυτές που χρηματοδότησαν την beat συγκαταλέγεται και το αγγλικό fund Hummingbird που ειδικεύεται σε εταιρείες λογισμικού.
Το πιάσατε το υπονοούμενο του οξυδερκούς δημοσιογράφου; Έχουν εισχωρήσει και τα funds! Τα κοράκια…
Επίσης μας πληροφορεί σε μια παράγραφο όλο νόημα, ότι η εταιρεία δραστηριοποιείται κατ εξοχήν στη Λίμα του Περού! Στον τρίτο κόσμο. Εκεί όπου έδρασαν οι νεοφιλελεύθεροι της σχολής του Σικάγου.
Τι άλλη απόδειξη θέλετε πια για να καταλάβετε ότι ζούμε μια εισβολή;
Ναι, μια εισβολή ανθρώπων που θέλουν να γυρίσουν πίσω την Ελλάδα… Στις πιο άθλιες κρατικίστικες πρακτικές που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία!
Του Μανόλη Καψή
capital.gr
Πηγή

 realpolitics.gr