Κυριακή, Οκτωβρίου 8

Σάρωσε τα παράνομα διαδικτυακά φαρμακεία η Ιντερπόλ

jhgfvjhgfhgfhkfkfhgfghfjghjghjhgj.jpg
Η μεγαλύτερη επιχείρηση κατά της παράνομης πώλησης φαρμάκων και ιατρικών συσκευών μέσω διαδικτύου, Pangea X, που πραγματοποίησε η Interpol, οδήγησε στην κατάσχεση 25 εκατομμυρίων συσκευασιών φαρμάκων, αξίας άνω των 51 εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά και σε 400 συλλήψεις παγκοσμίως.

 Στην επιχείρηση συμμετείχαν 197 αστυνομικοί και υπάλληλοι τελωνειακών και υγειονομικών αρχών από 123 χώρες, οι οποίοι διεξήγαν 1058 έρευνες, «κατέβασαν» 3584 ιστότοπους και ανέστειλαν πάνω από 3.000 ηλεκτρονικές διαφημίσεις για παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.
 Μεταξύ των επικίνδυνων σκευασμάτων που κατασχέθηκαν ήταν αναλγητικά, αντιεπιληπτικά, αντιψυχωτικά, φάρμακα κατά της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς και συμπληρώματα διατροφής και άλλα διατροφικά προϊόντα.
 Επιπλέον κατασχέθηκαν και παράνομες ιατρικές συσκευές, αξίας 500.000 δολαρίων, όπως, οδοντιατρικές συσκευές και εμφυτεύματα, προφυλακτικά, σύριγγες, ταινίες μέτρησης και χειρουργικός εξοπλισμός.
 Σύμφωνα με το σχετικό άρθρο της Europol, η 10ετής επιχείρηση αποκάλυψε ότι είναι συνεχής η αύξηση των παράνομων και μη εγκεκριμένων διαδικτυακών φαρμακείων, τα οποία ανοίγουν με στόχο να εκμεταλλευτούν την καταναλωτική ζήτηση παγκοσμίως.stogiatro.gr