Τρίτη, Οκτωβρίου 3

«Παιχνιδίσματα» για τον Ιερώνυμο το ν/σ για την ταυτότητα φύλου


«Εφευρήματα και παιχνιδίσματα για να σκορπάμε την ώρα μας» απάντησε μετά το πέρας του αγιασμού για τη νέα Κοινοβουλευτική Σύνοδο ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, όταν ρωτήθηκε για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφορικά με τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
του Άγγελου Προβολισιάνου
«Ζούμε μια ωραία σύμπτωση αυτές τις ημέρες, σήμερα κάναμε τον αγιασμό για την έναρξη των
εργασιών της Βουλής μας και στη συνέχεια θα έχουμε τον αγιασμό και την έναρξη των εργασιών της αντίστοιχης Βουλής, της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος» είπε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά το τέλος του αγιασμού και πρόσθεσε πως «οι δύο μεγάλοι θεσμοί» συνέρχονται για να αντιμετωπίσουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλοι οι Έλληνες. «Να ευχηθείτε ο αγιασμός αυτός να είναι δημιουργικός, να φωτίσει κι εμάς στους αρχιερείς, να φωτίσει και τους βουλευτές μας, να φωτίσει και τον λαό μας, ώστε να πάμε μπροστά» τόνισε.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το σχέδιο νόμου της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο Ιερώνυμος έκανε λόγο για «εφευρήματα και παιχνιδίσματα». «Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας» συμπλήρωσε με νόημα.
«Μέσα είπατε να κοιτάμε ψηλότερα, τι εννοούσατε;» ρωτήθηκε από δημοσιογράφο και απάντησε: «Ασχολούμεθα όλοι με τα δάνεια, τι χρωστάμε, το τούτο, το κείνο. Εδώ είμαστε περίπου 10 εκατομμύρια. Άλλα δέκα εκατομμύρια Έλληνες σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Τους σκέπτεται κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Κάνουμε τίποτα γι΄αυτούς τους ανθρώπους; είναι ένα μεγάλο πρόβλημα».

Ο αγιασμός και τα ringtones  

Με κενά στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα αλλά και με διάφορους ήχους κλήσης κινητών τηλεφώνων διεξήχθη ο καθιερωμένος αγιασμός για τις εργασίες της Γ' Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου της Βουλής από τον προκαθήμενο της ελλαδικής εκκλησίας, αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, μαζί με τα 14 ακόμα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, το «παρών» έδωσαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι Κυριάκος Μητσοτάκης, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης και Νίκος Μιχαλολιάκος, με τους Πάνο Καμμένο, Βασίλη Λεβέντη και Δημήτρη Κουτσούμπα να απουσιάζουν.
Αξίζει να αναφερθεί ότι τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδό του ο αρχιεπίσκοπος σταμάτησε στον πρωθυπουργό, με τους δυο τους να έχουν σύντομη στιχομυθία. Την ώρα δε που ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Τάσος Κουράκης, συνόδευε τον Ιερώνυμο προς την έξοδο από την αίθουσα της Ολομέλειας, οι δυο τους είχαν θερμή χειραψία και ασπασμό, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά χαμογελώντας σε αυτό που του είπε στο αυτί ο αρχιεπίσκοπος.
documentonews.gr