Παρασκευή, Οκτωβρίου 27

Ούτε νοίκι δεν δίνουν για το... «οικόπεδο» που έχουν καταπατήσει!

 γράφει ο Μάκης Κουρής
Χαράς Ευαγγέλια… Αναβαθμιστήκαμε! Με τη βούλα του νέου… φίλου μας, του Τραμπ. Μόνο που πάλι εμείς βάλαμε το χέρι στην τσέπη – το μόνιμο κορόιδο, η Ελλάδα.
Πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ κοστίζει σε αυτήν τη φάση η… αναβάθμιση του ρόλου μας. Και είναι από αυτά που μας περισσεύουν από τις περικοπές των συντάξεων και τις εξωφρενικές αυξήσεις στους φόρους και στις εισφορές, εξαιτίας των οποίων πολλοί συνάνθρωποί μας… χορταίνουν στα σκουπίδια και κάποιοι πιο τυχεροί στα συσσίτια της Εκκλησίας. Για να φυλάμε τα σύνορα της Δύσης και πρωτίστως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς να τσο­ντάρει ούτε ένα ευρώ. Αναβάθμιση που δίνει δουλειά σε 10.000 συμπατριώτες του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος φιλοξένησε τον πρωθυπουργό μας στο Blair House, τιμή που πολύ λίγοι ξένοι ηγέτες είχαν…

Τον συνολικό λογαριασμό της… αναβάθμισης τον ξέρει μόνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ασφαλώς ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Μέσες – άκρες, έχουμε μια γεύση για το τι δώσαμε χάρη στην… αθυροστομία του Τραμπ, που ήθελε να ακούσει ο Αμερικανός πολίτης ότι για αυτόν φροντίζει, για να έχει δουλειά. Δεν είπε, όμως, τίποτε για την επέκταση της Σούδας και για τη νέα βάση στο Καστέλι. Ενώ απόλυτο σκοτάδι υπάρχει και για το τι πήραμε από τον νέο φίλο μας. Ο πρωθυπουργός απέφυγε να πει το παραμικρό πέρα από τα περί αναβάθμισης της χώρας στην καυτή περιοχή μας.
Αυτονόητη, βέβαια, είναι η προσωπική αναβάθμιση σε διεθνές επίπεδο του Αλέξη Τσίπρα με τα καλά λόγια που είπε για αυτόν ο Αμερικανός Πρόεδρος.
Αντίθετα, δεν ακούσαμε για καμία αναβαθμισμένη στήριξη των εθνικών μας θεμάτων, για το Κυπριακό και τις συνεχείς και ακραίες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και την αμφισβήτηση της κυριαρχίας της Ελλάδας. Θέματα που έβαλε ο πρωθυπουργός στις δημόσιες δηλώσεις των δύο ηγετών, όμως ο Πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε ότι δεν άκουσε και δεν είπε λέξη! Τυχαία; Όχι βέβαια.
Συμπέρασμα: Θέλουν την Ελλάδα χωροφύλακα στην τεράστιας γεωπολιτικής σημασίας περιοχή μας. Έμπιστο άνθρωπό τους, «πιστό σκυλί», θα λέγαμε, όσο κι αν είναι υποτιμητικός ο χαρακτηρισμός. Και ασφαλώς φίλοι αναγνώστες θα διαμαρτυρηθούν, αλλά δυστυχέστατα αυτό βγαίνει από τον τρόπο με τον οποίο μας συμπεριφέρονται και το έχουν δείξει και στις τραγικές ώρες του «Αττίλα», και όχι μόνο.
Πικρή η αλήθεια: Οι ΗΠΑ θέλουν το «οικόπεδο» δωρεάν, χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Ούτε καν «νοίκι» δεν θέλουν να πληρώνουν. Όταν τους δίνουμε όμως βήμα στο Αιγαίο, από όπου μπορούν να ελέγχουν όλη την περιοχή (Μεσόγειο, Αίγυπτο, Βαλκάνια, Τουρκία κ.λπ.), δεν μπορούν να τα θέλουν όλα τζάμπα. Το αντίτιμο πρέπει να είναι η στήριξη της ελληνικής κυριαρχίας.
Δυστυχώς, όμως, κανείς από όλους εκείνους που κυβέρνησαν αυτό τον τόπο δεν έβαλε στο τραπέζι, κατά τρόπο ανυποχώρητο, το αυτονόητο… Και δεν το βλέπουμε να γίνεται ούτε σήμερα…
ΠΗΓΗ