Παρασκευή, Οκτωβρίου 27

ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΑΠΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ!!--ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ...

Προχωρά επίσημα στη συγχώνευση των εταιρειών Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕκ αι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ο όμιλος Σκλαβενίτη.Με άλλο Α.Φ.Μ
473ad4b0c3a84142510b66a8932889c8_M
Προχωρά επίσημα στη συγχώνευση των εταιρειών Ι. & Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕκ αι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης ο όμιλος Σκλαβενίτη.
Το Σχέδιο Σύμβασης Συγχώνευσης των δύο εταιρειών κατατέθηκε επίσημα την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) και προβλέπει την απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, στο πλαίσιο, όπως σημειώνεται, της προσπάθειας απλοποίησης της δομής και μείωσης του κόστους λειτουργίας των δύο εταιρειών.

Υπενθυμίζεται πως η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης είναι η εταιρεία που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες της απόκτησης του δικτύου της Μαρινόπουλος και η συγχώνευση των δύο εταιρειών κρίνεται σαν διαδικαστική εξέλιξη στο πλαίσιο του μεγάλου deal.
Η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης διαθέτει αρχικό μετοχικό κεφάλαιο ύψους 125 εκατ. ευρώ (τμηματικά καταβεβλημένο), ενώ το μετοχικό κεφάλαιο τηςΙ. & Σ. Σκλαβενίτης ανέρχεται σε 16,8 εκατ. ευρώ. To νέο εταιρικό σχήμα που προκύπτει από τη συγχώνευση ξεκινά την 1η Ιανουαρίου 2018 και θα χρησιμοποιεί το ΑΦΜ της Ελληνικές Υπεραγορές. Σημειώνεται πως οι προμηθευτές του ομίλου έχουν ήδη ενημερωθεί, προκειμένου να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για τις συναλλαγές με τον όμιλο.
Ο όμιλος Σκλαβενίτη με την απόκτηση του δικτύου της Μαρινόπουλος διαθέτει πλέον 520 καταστήματα και περισσότερους από 25.000 εργαζομένους.