Δευτέρα, Οκτωβρίου 2

Το Πεδίο του Άρεως και ο καταυλισμός των Ρομά στο Χαλάνδρι , νέα μεγάλα άσυλα και «μαγαζιά» ναρκωτικών σε δημόσια θέα . Γιατί;

Το 2015 βρίσκουμε το Πεδίο του Άρεως χωρισμένο σε τέσσερις ζώνες : Αστέγων . Ανθρώπινα όντα χωρίς ταυτότητα και αγνώστου διαμονής να μοιράζονται πεζοδρόμια και γωνιές με τα αδέσποτα - Πρέζας. Ανήμπορες ψυχές που «λιώνουν» στον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών , ζωντανοί νεκροί σε σκηνές βγαλμένες από τον απόκοσμο των ζόμπι - Σωματεμπορίας . Εκεί βλέπεις ότι ποιο αηδιαστικό , απάνθρωπο κα ανώμαλο μπορείς να φανταστείς .Κατασκηνώσεις μεταναστών . Παραδίπλα ( σχεδόν μαζί ) πρόχειρες φωλιές ανθρώπων που ο πόλεμος , η εκμετάλλευση , η υποκρισία
και η τρέλα της εποχής τους ¨έσπρωξαν ¨ να ζουν σαν ζώα σε μια ζούγκλα που …. άλλοι διακατέχονται από ζωώδη ένστικτα .


Από τότε , σχεδόν τίποτα δεν έχει αλλάξει σε αυτές τις «δομές » . Πρέζα, κόκα και σεξ» μόνο με €5 ή €10! Τρομερά σκηνικά και "ψωνιστήρι" με αλλοδαπούς , είναι η φανερή μόνο δραστηριότητα.

Μπορεί το σύστημα άρδευσης να αποκαταστάθηκε, δέντρα να κλαδεύτηκαν, χώρος να καθαρίστηκε και να δεντροφυτεύτηκε, μπορεί να περιορίστηκαν κάπως οι προαναφερθείσες "κοινωνικές δραστηριότητες " , να λειτούργησε η κεντρική παιδική χαρά, να ολοκληρώθηκε το νέο θεατράκι , μπορείς να δεις κόσμο να βολτάρει και το σούρουπο., όμως , όλα αυτό δεν ανέστειλε την λειτουργία των τεσσάρων ζωνών .

Το Πεδίο του Άρεως , ¨ετοιμάζεται ¨ να συνδεθεί με τα Εξάρχεια . Ετοιμάζεται να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο άσυλο στην περιοχή με την «καρδιά του» να κτυπά στο τμήμα από την Αλεξάνδρας έως το άγαλμα του Κωνσταντίνου.

Καταυλισμός Ρομά στο Χαλάνδρι , δίπλα στο μετρό .

Κάθετα στη Μεσογείων, δίπλα από το σταθμό του μετρό, ξεκινά ένας δρόμος με καλαμιές που χάνεται μέσα σε μια αλάνα. Εκεί στο βάθος αριστερά και δεξιά του δρόμου βρίσκουμε τον καταυλισμό των τσιγγάνων, που έχουν εγκατασταθεί στο σημείο από το 1971. Πριν μερικά χρόνια , ο Δήμος ήθελε (με εισαγγελική εντολή που δεν εκτελέστηκε ) να τον κατεδαφίσει καθώς δήλωνε πως είναι αυθαίρετος.

Περισσότερες από 80 οικογένειες , αφού αντιμετώπισαν τα συμφέροντα που ήθελαν τάχα μου να χτίσουν κτίριο για το υπουργείο Οικονομικών εκεί , αφού αντιμετώπισαν τον Δήμο που είχε εμπλακεί σε οικονομικό σκάνδαλο σχετικό με την καθαριότητα στον χώρο του καταυλισμού ( σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας, είχε χορηγηθεί στον Δήμο κονδύλι ύψους τριών εκατομμυρίων ευρώ για να αξιοποιηθεί στις υπηρεσίες καθαριότητας της περιοχής, κάτι που δεν συνέβη ποτέ ) , ζουν και διαβιούν αυτές και τα παιδιά τους , σε καταστάσεις που όλοι γνωρίζουμε και φανταζόμαστε …. και απορούμε .

Σωρηδόν οι καταγγελίες συνεχίζονται στο ότι , από τα λεφτά που υποτίθεται ότι πάνε για τα προγράμματα που θα εξασφάλιζαν μια καλύτερη ζωή, με περισσότερες ευκαιρίες και λιγότερες δυσκολίες στις οικογένειες αυτές , μόλις το 10%" φτάνει τελικά . Ο καταυλισμός δλδ φαίνεται να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να τα τσεπώνουν κάποιοι σε ποσοστό 90%

Που είναι η Ειδική Γραμματεία για τους Ρομά , να εγγυηθεί αυτά τα προγράμματα ;

Μάλλον θα την προλάβει η Εισαγγελία .

Το αποτέλεσμα όλων αυτών είναι …άθλιο .

Η μικρή αυτή κοινωνία για να επιβιώσει , ¨εξειδικεύτηκε ¨ στην γνωστή παραβατικότητα με εξέχουσα δεξιότητα τη φύλαξη , τη διακίνηση και την πώληση ναρκωτικών . Το Σούπερ Μάρκετ της πρέζας εκεί , είναι ο σημαντικότερος πόρος επιβίωσης τους . Εκεί τους έσπρωξε η πολιτεία που αδυνατεί (σκόπιμα;) να υλοποιήσει μια αξιοπρεπή μετεγκατάστασή τους .

Αυτή είναι η κοινωνική μας μέριμνα και μετά …. φταίει η αστυνομία και η αναποτελεσματική αστυνόμευση

Δεν θα επιτρέψουμε αυτές οι δύο περιοχές να μετατραπούν σε βιομηχανικές ζώνες παραγωγής παραβατικότητας και εγκληματικότητας

Συνεχίζεται …

ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ

omada.h.policing@gmail.com

 ksipnistere.com/