Παρασκευή, Οκτωβρίου 6

Δέκα εκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Θεσσαλονίκης στην Τράπεζα της Ελλάδος---Για να τα πάρουν οι Ευρωμαφιόζοι

ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ
Δέκα εκατομμύρια ευρώ από τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου Θεσσαλονίκης θα μεταφερθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), μετά το σχετικό αίτημα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Η απόφαση πάρθηκε στη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής του κεντρικού δήμου, παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και των αντιδημάρχων.


Σύμφωνα με τη διοίκηση, αυτή τη στιγμή στα ταμεία του κεντρικού δήμου υπάρχουν περίπου 20 εκατομμύρια, ενώ αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε λογαριασμό στην ΤτΕ τα μισά.

Υπενθυμίζεται πως τον Μάιο του 2015, η διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη είχε αποφασίσει το άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στην ΤτΕ για τη μεταφορά των ταμειακών διαθέσιμων και κεφαλαίων. Το θέμα είχε περάσει από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκαλώντας τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Πριν από λίγες ημέρες, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) τάχτηκε κατά της κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων. Την ίδια απόφαση πήρε και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔΚΜ) ζητώντας συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών, Πάνο Σκουρλέτη και Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
http://airetos.gr