Πέμπτη, Οκτωβρίου 12

Δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο κέντρο της Αθήνας



Νεκρός είναι ο ποινικολόγος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Πρόκειται για τον γιο του πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή το 2006.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, άνοιξε την πόρτα στους δύο δολοφόνους, οι οποίοι, αφού χτύπησαν το κουδούνι, αρχικά τον απομόνωσαν και στη συνέχεια
πυροβόλησαν δύο φορές στην κοιλιακή χώρα το θύμα, που διατηρούσε γραφείο στην οδό Ασκληπιού 154 στο κέντρο της Αθήνας.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ασχολείτο με εγκλήματα του «λευκού κολάρου», δηλαδή οικονομικής φύσεως.
Οι δύο δράστες τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και διέφυγαν από το σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος βρέθηκε από τους άνδρες της Αστυνομίας πυροβολημένος στην κοιλιά πεσμένος πάνω στο γραφείο του.










Το σκηνικό της δολοφονίας

Οι δύο δολοφόνοι χτύπησαν το κουδούνι –σύμφωνα με πληροφορίες- με την πρόφαση ότι ήταν πελάτες του δικηγορικού γραφείου. Ανέβηκαν στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τον πυροβόλησαν δύο φορές στην κοιλιακή χώρα. Οι αστυνομικοί βρήκαν τον δικηγόρο νεκρό πάνω στο γραφείο του.
Οι δράστες φορούσαν κουκούλες και μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξαφανίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη στιγμή της δολοφονικής επίθεσης στο γραφείο του δικηγόρου βρισκόταν και ένας συνεργάτης του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ο οποίος ήταν αυτός που άνοιξε την πόρτα.
Στην οδό Ασκληπιού βρίσκεται ασθενοφόρο, με τους νοσοκόμους να αναμένουν την έλευση ιατροδικαστή.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν γιος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου και αδελφός του πρώην δημάρχου Χαλανδρίου Γρηγόρη Ζαφειρόπουλου.









Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Το προφίλ του δικηγόρου και οι υποθέσεις που είχε χειριστεί 

Ο 52χρονος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν παντρεμένος με δύο παιδιά και γεννήθηκε το 1965. Είχε αναλάβει μεγάλες υποθέσεις, όπως την υπεράσπιση του Θωμά Λιακουνάκου σε υποθέσεις εξοπλιστικών αλλά και την υπεράσπιση βασικού κατηγορουμένου στην υπόθεση της Energa Hellas power.
Είχε επίσης πλούσια συνδικαλιστική δράση στο Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, αλλά στις τελευταίες εκλογές είχε αποφασίσει να μην λάβει μέρος. Είχε εκπροσωπήσει πρόσφατα μαζί με τον Μάκη Βορίδη τους υπευθύνους της εφημερίδας «Παραπολιτικά» σε αστική δίκη που είχαν με το ζεύγος Καμμένου.
Το θύμα της δολοφονίας ήταν γιος του Επαμεινώνδα Ζαφειρόπουλου, ο οποίος είχε διατελέσει πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας από το 1984 έως το 1987.
Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος σπούδασε στο Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασκούσε δικηγορία από το 1991.




Καταδίκη της άνανδρης δολοφονίας

Πολιτική διάσταση στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έδωσε ο Κώστας Τζαβάρας. Ο βουλευτής της ΝΔ αφού εξέφρασε την οδύνη του για τη άνανδρη δολοφονική επίθεση, τη συνέδεσε με την ποιότητα της πολιτικής ζωής.
«Το χέρι αυτών των άνανδρων δεν το όπλισε κάποια σκοτεινή δύναμη, αλλά οφείλεται είναι αποτέλεσμα της καθημερινής ποιότητας της πολιτικής ζωής και του βίου που ξεπέφτει», ανέφερε στη Βουλή και πρόσθεσε πως η λαϊκή κυριαρχία φτωχαίνει με τέτοιες άνανδρες πράξεις.
«Στη μνήμη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου να κάνουμε μια προσπάθεια να ξεπεράσουμε στείρες και άγονες αντιδικίες και να μην δίνουμε χώρο στο λόγο του μίσους», σημείωσε.
Εν τω μεταξύ, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Παρασκευή παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού επιτελείου της Ν.Δ. λόγω της δολοφονίας.
«Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για τη στυγνή δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου. Άξιος δικηγόρος, διακεκριμένο στέλεχος της Ν.Δ. και πολύ καλός φίλος», αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο twitter.
Την οδύνη και απέχθεια της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Ξυδάκης, καλώντας πάντως, τον κ. Τζαβάρα να μην δίνει πολιτικό χρώμα. «Ας μην βιαστούμε να δώσουμε πολιτικό χρώμα, δεν ξέρουμε τι έχει συμβεί», είπε.
Την εγκληματική πράξη καταδίκασε από έδρας ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων και αντιπρόεδρος του Σώματος Μάριος Γεωργιάδης.
Μάριος Γεωργιάδης (αντιπρόεδρος Βουλής): εκφράζουμε ως Βουλή τα βαθειά συλλυπητήρια και την καταδίκη της δολοφονίας
Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι): είμαι συγκλονισμένος από την στυγερή δολοφονία. Ελπίζω να εξιχνιαστεί 












Φωτογραφίες από το σημείο

.koutipandoras.gr