Τελικά λίγοι Έλληνες περνάνε άσχημα. Οι πολλοί είναι ευχαριστημένοι!

Δεν ξέρω αν έχω μπερδευτεί επειδή είμαι ένα φυτό, αλλά ώρες – ώρες έχω την εντύπωση ότι σ' αυτή την χώρα όλα πάνε καλά και ότι όλο αυτό που συμβαίνει με τα οικονομικά είναι ένας δικός μου μόνο εφιάλτης και τίποτα παραπάνω. Ακούω συνεχώς για νέες περικοπές, για νέα σκληρότερα ακόμα μέτρα, για σκληρές φορολογίες,
για μισθούς της πείνας, αλλά αν βγει κανείς στον δρόμο το μόνο που βλέπει είναι ότι η ζωή των Ελλήνων είναι ίδια με την ζωή που έκαναν πριν από την περίφημη κρίση.
Τα περισσότερα κέντρα διασκέδασις είναι γεμάτα, αυτοκίνητα μέσα στα μεσάνυχτα ανεβαίνουν στα βόρια προάστια για να γεμίσουν τις ταβέρνες που σημειωτέον καμιά τους σχεδόν δεν περνάει δύσκολες στιγμές. Τα πρωινά δε του Σαββάτου και της Κυριακής, οι παραλίες είναι φίσκα από κορμιά που παίζουν ανέμελα τις ρακέτες τους, πίνουν τις μπύρες τους που τις πληρώνουν ένα σκασμό λεφτά. Τώρα αν χαλάσει ο καιρός και δεν μπορούν να πάνε στις παραλίες, σίγουρα θα τους δούμε όλους αυτούς να φεύγουν ταξιδάκια στο εξωτερικό (συνήθως προς τουρκιά μεριά, για κανένα δερμάτινο).
Είναι πραγματικά άξιο λόγου αυτό που συμβαίνει. Αν το σκεφτεί κανείς του έρχεται να τρελαθεί. Ώρες – ώρες αναρωτιέμαι αν μόνο εγώ είμαι το κορόιδο που περνάει δύσκολα. Πραγματικά, αλλιώς πώς μπορεί να το εξηγήσει κανείς όλο αυτό το ρεμπέτ ασκέρι που συνεχώς ξοδεύει χωρίς να του καίγεται καρφί;
Ποιος λαός αλήθεια θα του κόβονταν τόσο πολύ τα δικαιώματα του και θα συνέχιζε να απολαμβάνει όπως πρώτα την ζωή του και δεν θα έβγαινε καν στους δρόμους; 
Μάλλον κανένας. Κι όμως στην Ελλάδα είναι σαν να μη συμβαίνει τίποτα απολύτως. Είναι λοιπόν φανερό πως όλοι μας κλέβαμε και έτσι μας περισσεύουν ακόμα, όσα μέτρα κι αν παρθούν εις βάρος μας. Άλλωστε για αυτό συνεχίζουν και οι έξω και οι μέσα να μας φορολογούν άγρια, να μας κόβουν τους μισθούς ακόμα πιο άγρια.
Ίσως μάλιστα να έχουν δίκιο μιας και δεν βλέπουν καμιά αλλαγή στον τρόπο της ζωής μας. Ξέρουν πολύ καλά ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά. Φαίνεται πως μόνο μια μικρή μερίδα δεν περνάει καλά και είναι αυτοί που σαν ηλίθιοι δεν είχαν ποτέ κλέψει την εφορία.
Λένε ότι ο δημόσιος τομέας έχει υποστεί μεγάλο ψαλίδισμα στους μισθούς. Αλήθεια; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Έχετε δει παραπάνω από χίλιους δημοσίους υπαλλήλους σε διαδήλωση του σωματίου τους; Αντίθετα, όποτε κατεβαίνουν σε απεργία οι περισσότεροι τρέχουν στην παραλία, στα εξοχικά τους και στην καλύτερη των περιπτώσεων στις καφετέριες, λες και όλα συνεχίζονται όπως ακριβώς ήταν πριν.
Πιστεύω λοιπόν, ότι μόνο λίγοι υποφέρουμε γιατί απλά είμαστε κορόιδα που δεν είχαμε κλέψει ποτέ την εφορία και πάντοτε δηλώναμε το πραγματικό μας εισόδημα. 
Ε, λοιπόν ναι, όσοι περνάμε δύσκολα είναι μάλλον δικός μας ο εφιάλτης, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες περνάνε πολύ καλά και απλά λένε ψέματα μπροστά στις κάμερες. 
 Πιείτε λοιπόν ένα ποτηράκι και για μας ρε παιδιά που περνάμε δύσκολα και είμαστε μάλλον οι λίγοι. Όσο για τους 1,5 εκατομμύρια ανέργους... μάλλον κι αυτό είναι ένα ψέμα μιας και αν ήταν αλήθεια θα κατέβαιναν όλοι αυτοί στις διαδηλώσεις. Αυτά και να μας συγχωρείτε εμάς τα κορόιδα που κατεβαίνουμε στις διαδηλώσεις και τρώμε το ξύλο της χρονιάς μας. 
Εδώ που τα λέμε, πολύ καλά μας κάνουν μιας και χαλάμε την ησυχία όλων σας. Καλά να περνάτε... 
 rapanaki.blogspot.com