ΑΔΩΝΙΣ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ: «Με κρατικό χρήμα του ελληνικού λαού πλήρωσε το ξενοδοχείο στο Λονδίνο» -ΒΙΝΤΕΟ


Μπορεί ο Πάνος Καμμένος να είχε αποχωρήσει από την Βουλή, όμως ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας, τον υπερασπίστηκε με πάθος, ωστόσο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επανήλθε στις καταγγελίες ότι ο ΥΕΘΑ πλήρωσε με κρατικό χρήμα.
Κι όπως είναι λογικό στην επιτροπή Εθνικής Άμυνας επικράτησε χαμός! “Εμείς λέμε κάτι πάρα πολύ απλό. Λέει ο κ. Υπουργός ότι πλήρωσε με δικά του λεφτά – αναφέρομαι στην απόδειξη από το
Λονδίνο. Λέει ψέματα ο κ. Υπουργός. Σας το λέμε ευθέως. Χρησιμοποίησε κρατικό χρήμα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Και δεν έχετε κανένα λόγο, εσείς να τον καλύπτετε. Εσείς τα ξοδέψετε; Αυτός τα ξόδεψε”, τόνισε αρχικά.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης προσέθεσε: «Είπε ο κ. Υπουργός, κύριε Βίτσα, ότι πλήρωσε με δικά του λεφτά και ανέφερε επί λέξει, ότι «πλήρωσα με την πιστωτική μου κάρτα και τράβηξα τα χρήματα που μου έδωσε ο κ. Παπαχρήστος». Αυτό είναι γραμμένο.
Κύριε Κατσίκη, δεν το ξέρετε για δεν ήσασταν εκεί. Λοιπόν, κύριε Βίτσα, τα λεφτά του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αφορούν και εσάς. Είπε «πήρα τα χρήματα μου πλήρωσε ο κ. Παπαχρήστος, από την πιστωτική κάρτα». Η συντηρητική κατάσχεση του κ. Παπαχρήστου έγινε στις 21 Σεπτεμβρίου. Η πληρωμή του ξενοδοχείου έγινε στις 15 Σεπτεμβρίου. Άρα, αυταπόδεικτα, αυτό που είπε, κύριε Πρόεδρε, ο Υπουργός, προ μιας ώρας στην Βουλή, είναι ψευδές, διότι η πληρωμή του ποσού έχει γίνει μια εβδομάδα πριν τη συντηρητική κατάσχεση στην οποία αναφέρθηκε και στην απόδειξη που έχει δημοσιευθεί, έχει αναγράψει την διεύθυνση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Κύριε Πρόεδρε, αυτό δεν σας ενδιαφέρει;»


Μόλις ολοκλήρωσε ο Α. Γεωργιάδης, τον λόγο πήρε ο Δ. Βίτσας για να υπερασπιστεί τον κ. Καμμένο. Αποκαλυπτικός των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ ιγα πλήρη στήριξη στον Π. Καμμένο είναι ο διάλογος που έγινε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ:
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Βεβαίως, άμα, ξόδεψαν, θα ασχοληθούν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Είναι άποψη σας. Και εγώ και εσείς θέλουμε να έχουμε το δικαίωμα κανείς να μην μας παρακολουθεί και κάνεις σαν μην μας ψάχνει με τα κινητά τηλέφωνα. Για να έχουμε και ιδιωτική ζωή.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όμως σας ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και δεν μου απαντήσατε. Εσείς για ιδιωτικά σας έξοδα έχετε απόδειξη;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Σας απάντησα.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι. Εγώ σας θέτω το ερώτημα ότι είναι δημόσιο χρήμα. Άρα, δεν είναι ιδιωτική ζωή.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Σας παρακαλώ πολύ.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Σας απάντησα. Είστε έγκριτος φιλόλογος, αλλά δεν είστε συγχρόνως και έγκριτος νομικός.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εσείς έχετε να μου δώσετε απόδειξη δική σας με διεύθυνση το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας;
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Έχετε τέτοια απόδειξη ή δεν έχετε κύριε;
Έχετε; Γιατί είναι δύσκολο να απαντήσετε;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Σας λέω, συγχαρητήρια. Εάν θέλετε να κάνετε τον αστυνομικό, ψάξτε το.
Μην εκνευρίζεστε, ψάξτε το.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΟΥΖΙΝΑΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Πέστε στον κ. Γεωργιάδη, να πάτε για έναν καφέ ή ένα ουίσκι και να τα πείτε.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ – ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εάν δεν έχετε, πάει να πει ότι δεν το κάνετε.
Άρα, γιατί το έκανε ο κ. Καμμένος;
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΤΣΑΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας): Ψάξτε το και μην εκνευρίζεστε. Ψάξτε το.