Δευτέρα, Οκτωβρίου 9

Τσίπρας: Με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοπορία: Για ένα νέο κόσμο γκέι, λεσβίες, τρανς, και κάθε λογής ανώμαλους σε μια νέα Συριζέικη Ελλάδα με ισλαμιστές που θα τους χωράει όλους... και κάθε είδους ανωμαλίες....

"Με τις νέες και τους νέους του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοπορία για έναν νέο κόσμο που μας χωράει όλους. #sputnikfest17", αναφέρει ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter για το Σπούτνικ Festival 2017, που ολοκληρώθηκε χθες.

Ο Αλέξης Τσίπρας συνοδεύει την ανάρτησή του με φωτογραφίες από το Φεστιβάλ που διεξάγεται από την Παρασκευή στο 'Αλσος Στρατού στο Γουδή, με κεντρικό μότο: "Ταξίδι για έναν νέο κόσμο".


Πλήθος κόσμου από νωρίς το απόγευμα άρχισε να επισκέπτεται το φεστιβάλ για να παρακολουθήσει το πλούσιο πολιτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα. Ανάμεσα στους επισκέπτες, το παρών έδωσαν κυβερνητικά στελέχη, βουλευτές καθώς κι η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

«Είμαι εδώ πρώτα και κύρια ως Ευρωπαία πολίτης γιατί θεωρώ πως είναι σπάνιες εκείνες οι περιπτώσεις που μπορείς να βρεθείς σε διαλόγους, συζητήσεις, συναυλίες διαφορετικές απ’ αυτές που θα δούμε σε συγκεκριμένες ώρες της τηλεοπτικής ζώνης, όπου βρίσκονται νέοι και νέες μακριά από τα πρότυπα που τους σερβίρονται δεκαετίες τώρα κι έχω κι εγώ την ανάγκη να αναζωογονηθώ από αισιόδοξα μηνύματα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Περιφερειάρχης Αττικής.

Η κ. Δούρου στην συνέχεια πρόσθεσε ότι «Τα αισιόδοξα μηνύματα έρχονται από τις σπουδαίες κουβέντες για την Ευρωπαϊκή Ένωση, από τις σπουδαίες κουβέντες για το προσφυγικό-μεταναστευτικό που είναι φαινόμενο, δεν είναι κρίση για να κλείσουμε τα μάτια και να νομίζουμε ότι είναι σε ύφεση».


«Αισθάνομαι πολύ περήφανη που η δική μου γενιά των 40αρηδων έχει δώσει τη σκυτάλη στη γενιά των 20αρηδων που παλεύουν, μάχονται, αισιοδοξούν και κερδίζουν», επισήμανε καταλήγοντας η περιφερειάρχης Αττικής.

Τα πολιτικό πρόγραμμα της τρίτης και τελευταίας μέρας του Φεστιβάλ Σπούτνικ, κορυφώθηκε με την κεντρική εκδήλωση «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο. Η μνήμη ενάντια στη λήθη» στην οποία παρευρέθηκαν ως ομιλητές οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σ. Αναγνωστοπούλου και ο κ. Κ. Δουζίνας.

Οι συναυλίες της τρίτης μέρας του φεστιβάλ κορυφώνονται με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Goran Bregovic & Wedding and Funeral Band, καθώς και με ρεμπέτικο-λαϊκό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και εικαστικές εκθέσεις, με αφιερώματα όπως εκείνο στον Μάρκο Βαμβακάρη και στη Μακρόνησο, αλλά και οι εκθέσεις των έργων των μαθητών των φυλακών Αυλώνα, όπως και η έκθεση ζωγραφικής προσφυγόπουλων.

Επιπλέον, αθλητικά δρώμενα, θεατρικές παραστάσεις, βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, γεύσεις από κάθε γωνιά του κόσμου και πλήθος δράσεων, έλαβαν χώρα στην τριήμερη γιορτή των νέων της Αριστεράς με στόχο να δοθεί στους νέους ανθρώπους μία εναλλακτική διέξοδος ψυχαγωγίας και προβληματισμού.

Να σημειωθεί τέλος, ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών το Σαββάτο, η 2η μέρα του φεστιβάλ ακυρώθηκε, ωστόσο, σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα εισιτήρια του Σαββάτου ίσχυσαν για την τρίτη ημέρα του φεστιβάλ, Κυριακή.

Πηγή: protothema.gr