Δευτέρα, Οκτωβρίου 30

Κώστας Καραμανλής: Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικός μίμος. Στα νιάτα του μιμούνταν τον Τσε Γκεβάρα, και τώρα τον Ανδρέα Παπανδρέου

Κώστας Καραμανλής: Ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικός μίμος

«Αυτό κάνει και με τις μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, αλλά στην πράξη, όπως και με τις επενδύσεις, με το δεξί χέρι τις προσκαλεί και με το αριστερό τις διώχνει», ανέφερε 

Ευθεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αναδεικνύοντας το εσωκομματικό του πρόβλημα εξαπέλυσε με συνέντευξή του ο τομεάρχης Μεταφορών και Υποδομών και βουλευτής Σερρών Κώστας Καραμανλής αποκαλώντας τον "πολιτικό μίμο" που στα νιάτα του
μιμούνταν τον Τσε Γκεβάρα, κατόπιν τον Ανδρέα Παπανδρέου και που στις ΗΠΑ μιμήθηκε τους Ρεπουμπλικανούς αφού παρουσίασε τον Τραμπ ως το "απόλυτο καλό στην πολιτική".


"Αυτό κάνει και με τις μεταρρυθμίσεις, λοιπόν, αλλά στην πράξη, όπως και με τις επενδύσεις, με το δεξί χέρι τις προσκαλεί και με το αριστερό τις διώχνει. Νομίζω ότι όλα αυτά τελικά και δεν πείθουν τους πολίτες και του δημιουργούν εσωκομματικά προβλήματα.

Πιο σημαντικό κι από το να τελειώσει γρήγορα η αξιολόγηση, είναι να τελειώσει γρήγορα αυτή η κυβέρνηση" υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.
Χαράσσοντας μια νέα γραμμή ως προς τα όσα συμβαίνουν στο κόμμα και σε μια περίοδο μεγάλης κινητικότητας για το πού τοποθετείται πολιτικά η ΝΔ στο φάσμα αριστερά-δεξιά υπογράμμισε πως "οι όροι αυτοί είναι κάπως παρωχημένοι, αλλά ας τους χρησιμοποιούμε για να συνεννοούμαστε. Η ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι κεντροδεξιό κόμμα. Πατριωτικό, φιλολαϊκό και φιλελεύθερο. Ποτέ η ΝΔ δεν περιορίστηκε μόνο στα όρια της Δεξιάς. Βέβαια, πάντα αφομοίωνε μέσα της και σεβόταν τους γνήσιους εκφραστές αυτής της τάσης. Αλλά τον τόνο, στις καλύτερες περιόδους μας ιστορικά και σήμερα, τον δίνουν πρόσωπα και πολιτικές που υπερβαίνουν αυτά τα όρια".

Τέλος για τα αναδρομικά των βουλευτών ξεκαθάρισε πως η ΝΔ καταψήφισε τον νόμο Κατρούγκαλου και το επίμαχο άρθρο. "Αφού, λοιπόν, τώρα ανακάλυψε και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι διαφωνεί, ας καταργήσουμε με νόμο αυτό το παραθυράκι για να τελειώνουμε. Όποιος μπαίνει στην πολιτική πρέπει να παίρνει μια απόφαση ότι με τη στάση του δια βίου θα αποτελεί για την κοινωνία παράδειγμα προς μίμηση, όχι παράδειγμα προς αποφυγή"