Δίνουν επίδομα... οργάνου στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ!

Αυξήσεις μέσω τροπολογίας στη Βουλή
Αυξήσεις θα δουν στους λογαριασμούς τους τα μέλη των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, καθώς πλέον θα έχουν λαμβάνειν και το επίδομα… οργάνου!
Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή αυτή την εβδομάδα.
"Ρυθμίζεται για λόγους ίσης μεταχείρισης το μισθολογικό καθεστώς των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ με αναλογική εφαρμογή και σε αυτούς των διατάξεων που ρυθμίζουν το μισθολόγιο των μουσικών των κρατικών ορχηστρών"Όπως προβλέπει η σχετική ρύθμιση, ο αρχιμουσικός θα λάβει 480 ευρώ, ο «κορυφαίος Α’» 460 ευρώ, ο «κορυφαίος Β’» 440 ευρώ και ο απλός μουσικό 390 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι από την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν υπάρχει το ακριβές κόστος στον προϋπολογισμό της ΕΡΤ, καθώς απλά αναφέρει ότι θα προκύψει «ετήσια δαπάνη από τη μισθολογική εξομοίωση των μελών των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ Α.Ε. με τους μουσικούς της Κ.Ο.Α. της, Κ.Ο.Θ. και της Ο.Λ.Σ., καθώς και από τη διατήρηση τυχόν προσωπικής διαφοράς μεταξύ του ισχύοντος και του προτεινόμενου μισθολογικού κόστους».


Δείτε εδώ την επίμαχη τροπολογία.

omadaalithias.gr/