Κυριακή, Οκτωβρίου 8

«Μύδροι» κατά του ν/σ για αλλαγή φύλου από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία

«Μύδροι» κατά του ν/σ για αλλαγή φύλου από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία
Την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για την Νομική Αναγνώριση της Ταυτότητας φύλου, εκφράζει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος-Ένωσης Ψυχιάτρων Παιδιών & Εφήβων με επιστολή που απευθύνει στον υπουργό Δικαιοσύνης Σ. Κοντονή και κοινοποιεί στους Βουλευτές όλων των κομμάτων, στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στους εισηγητές του νομοσχεδίου.


«…Θεωρούμε καθήκον μας να εκφράσουμε την αντίθεσή μας για την επέκταση της δυνατότητας αλλαγής φύλου σε άτομα αυτής της ηλικίας (15 μέχρι την ενηλικίωση), ηλικία η οποία χαρακτηρίζεται από ρευστότητα της διαμορφούμενης ταυτότητας φύλου καθώς και τις ανησυχίες μας ότι η εμπλοκή των εν λόγω νέων στη διαδικασία θα επιβαρύνει παρά θα βελτιώσει την ψυχική τους κατάσταση…»

Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία επισημαίνει ότι η συναίνεση των γονέων δεν αρκεί για να αποτρέψει καταστροφικά αποτελέσματα για την ψυχική και σωματική υγεία των εφήβων.

«Η προϋπόθεση συναίνεσης των γονέων δεν φαίνεται ικανή να αποτρέψει δυσμενείς εκβάσεις, καθώς είναι γνωστό ότι η επιμένουσα στην εφηβεία Δυσφορία Φύλου, μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από γονεϊκή ανοχή ή και ενθάρρυνση. Επί πλέον, η γονεϊκή ψυχοπαθολογία αποτελεί έναν από τα πλέον σταθερά ευρήματα. Η πρώιμη μετάβαση σε κοινωνικούς ρόλους του άλλου φύλου, θεωρείται πλέον βασικός παράγοντας διατήρησης και επιμονής της Δυσφορίας Φύλου».

Ολόκληρη η επιστολή σε μορφή pdf εδώ
zougla.gr