Σάββατο, Οκτωβρίου 21

Επαθαν σοκ με τις τιμές των ελληνικών ακινήτων μεσίτες του Λας Βέγκας

«Τους δείξαμε σπίτια με θέα τη θάλασσα και τιμές 3.000 ή 4.000 € / τ.μ. κι έπεσαν από τα σύννεφα»!
Με το στόμα ανοιχτό έμειναν 22 μεσίτες από το Λας Βέγκας και την ευρύτερη πολιτεία της Νεβάδα, όταν σε πρόσφατη ξενάγηση ..
τους στην Αθήνα βρέθηκαν απέναντι σε τιμές ακινήτων τόσο χαμηλές, που ούτε μπορούσαν να φανταστούν.
Επέστρεψαν έτσι στις ΗΠΑ με την πεποίθηση πως τόσο η Αθήνα όσο και οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας μπορούν να αποδειχθούν πραγματικό Εldorado ακινήτων για ξένους επενδυτές. Με την αφορμή της επίσκεψής τους για την ανάπτυξη συνεργασιών με τον ελληνικό μεσιτικό κλάδο, οι 22 μεσίτες ξεναγήθηκαν από τον Θεσσαλονικιό πρόεδρο της Ενωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδος, Νίκο Μανομενίδη, σε εμπορικούς δρόμους διαφόρων περιοχών της Αθήνας, με σκοπό να πάρουν μια γεύση από τα καταστήματα, τους γραφειακούς χώρους, αλλά και τις κατοικίες.
Μετά το πέρας της ξενάγησης αυτής έδειξαν εντυπωσιασμένοι από τις τιμές-ευκαιρία στις οποίες μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα σπίτι ή να μισθώσει εμπορική και επαγγελματική στέγη.

«Τους πήγαμε, για παράδειγμα, στον Πειραιά και τους δείξαμε σπίτια με θέα στη θάλασσα και τιμές 3.000-4.000 ευρώ το τ.μ. και έπεσαν από τα σύννεφα, καθώς οι ίδιοι δεν θα τα τιμολογούσαν κάτω από 10.000 ευρώ το τ.μ.» λέει στη «δημοκρατία» ο κ. Μανομενίδης. Οταν δε ενημερώθηκαν ότι ένα τετράγωνο πιο πίσω θα μπορούσε κανείς να αγοράσει ένα διαμέρισμα 60 τ.μ. με 50.000-60.000 ευρώ, απλά δεν το πίστευαν.

Τον ερχόμενο Νοέμβριο οι Ελληνες μεσίτες θα ανταποδώσουν την επίσκεψη στις ΗΠΑ. Ο κ. Μανομενίδης, μάλιστα, με την αφορμή της συμμετοχής των Ηνωμένων Πολιτειών ως τιμώμενης χώρας στην 83η ΔΕΘ, δρομολογεί τη διοργάνωση ενός συνεδρίου με Αμερικανούς μεσίτες στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της Εκθεσης, ώστε να γίνει μια συνολική παρουσίαση των προοπτικών της ελληνικής κτηματαγοράς. 

Μαρία Μαθιοπούλου
δημοκρατια
 fonaklas.